sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pohjalta noustu, videon kanssa

Eilisestä harmituksesta jollain tapaa selvitty ja treenaamaan piti tänään päästä. Tovin kyllä mietin koitanko tunnaria uudelleen vai en ja loppujen lopuksi päätin sitä yrittää. Saatiin uusi neuvo jolla lähteä kokeilemaan ja sitä nyt yritettiin. Videonkin kuvailin taas pitkästä aikaa, onhan niitä kiva katsoa, itse ainakin tykkään. Kaikinpuolin jäi treeneistä tosi hyvä fiilis ja ehkä se voittajaluokkakin joskus on edessä ja sieltä toivottavasti joskus selvitään EVL korkkaamaan ja metsästämään TVA titteliä.

Seuraaminen
Aika perus Häjyä, tekee hyvin. Ollaan alettu tekee täyskäännökset saksalaisittain ja hieman koira vielä hapuilee, mutta eiköhän se tuosta. Kaavaa yritin rikkoa seuruuttamalla taakse, ympyrää ja käännöksiä. Peruuttaen käännökset on hitusin hankalia, niin koiralle kuin minullekkin. Tekniikkaa pitäisi ehkä hieman hienosäätää, mutta olen pitänyt tekniikkaa tärkeämpänä mielentilan.

Jäävät
Koska kaivelee seisomisen ongelmat, päätin treenata ja selvittää pistä kiikastaa, tehden samalla yhden liikkeestä istumisen. Seisomisessa mulla on ollut käskynä aina seis enkä ole sitä muuttanut, luoksetulon pysäytyksessä on erikäsky, koira meni kuitenkin istumaan jokaisesta seis käskysta ja päätin kokeilla luoksarin pysäytyksen käskyä ja kas, koira stoppasi seisomaan ilman epäröintiä.

Merkin kiertäminen
Perus Häjy suoritus. Tosin koira meni alkuun hämilleen, kun en ottanutkaan merkiksi sitä tuttua vaan päätin ottaa suoritukseen vaihtelun vuoksi erilaisen merkin. Nyt ku se saataisiin sieltä merkiltä sivulle ilman apuja niin ollaan askeleen lähempänä valmiimpaa liikettä.

Tunnari
Helpotettiin jälleen tehtävää koiralle, hakea positiivista mieltä meille molemmille ja ennenkaikkea sitä onnistumista. Ollaan aiemmin piiloteltu kapulaa heinikkoon ja kun se on omaa sieltä tuonut, on laitettu yks tai kaks tunnaria lisäksi. Rivissä ei siitä huolimatta ole onnistunut ja turhautuminen on ollut aikamoista. Rivissä häviää koiralta ajatus ja nenänkäytöstä ei ole tietoakaan vaan nappaa ensimmäisen mikä suuhunsa saa. Kokeiltiin myös laittaa tunnarit verkon alle, ei onnistunut. No nyt mä otin ruutunauhan, pistin sen maahan rynttyyn ja piilotin tunnarin sinne. Aluksi tehtiin koiran kanssa yhdessä, olin apuna ja lähellä. No se nenä löyty ja näin ollen tunnari, ilman koiran paineistuimista, sooloilua tai minun hermostumista. Pari onnistunutta ja otin vähän väliä matkaa ja lähetin koiran itsenäisesti etsimään ja se onnistui. Tehdään nyt hetki helppoa treeniä ja vaikeutetaan pikku hiljaa, sitä mukaan minkä koira kestää.

Ihan kivat ja onnistuneet treenit jonka jälkeen jäi hyvä mieli. Iso kivi tippui harteilta tunnarin suhteen, eiköhän siitä vielä toimiva liike saada. Ylempien luokkien liikkeitä ollaan treenailtu aika paljon ja osa on jo ihan kivalla mallilla, mutten ole silti pitänyt niiden kanssa kiirettä, lähinnä vaihtelua. Ja onhan se toisaalta kiva ettei tarvitse alempien luokkien jälkeen alkaa opettamaan ihan kaikkia liikkeittä vaan on kiva, kun on jo jotain pohjaa niille. Muistathan vaihtaa asetuksista videon laadun paremmaksi!

Luonnoksissa lojuu tällä hetkellä myös roturyhmä postaus, odotellen viimeistelyä. Ajattelin, että voisi olla kiva vaikka sitä nyt tuppaakin ulos jokatoisesta blogista, mutta jokaisella on omat mieltymyksensä ja itse olen mielenkiinnolla lueskellut muiden suosikkeja ja millaisia rotuja voisi harkita omistavansa.




2 kommenttia:

 1. Me ollaan kanssa tehty tuota heinikkojuttua, mutta viime kesänä alettiin tehdä niin, että tunnari vietiin eri kokoisten, muotoisten ja väristen lasten puu-/muovipalikoiden sekaan (niitä oli aika paljon) ja sekaan sitten lisäiltiin vähitellen oman lisäksi muita tunnareita. Ainakin oma koira teki hyvin töitä, ja joutui tosissaan keskittymään siihen, ettei tullut mikävaan-kapula suussa takaisin. :) Kokeilemisen arvoinen idea mielestäni. Saatte varmasti Häjyn kanssa tunnarin kuntoon, hyvä että otat pieniä askelia :) Toivottavasti ehdit kuvailla pian lisää videota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän muistaa kuvailla useammin. :) Paljon on myös siittä kiinni mihin aikaa ehdin treenaamaa et riittääkö valo. :D

   Eiköhän tää tästä, yheltä kouluttajalta saan neuvoja tunnariin sitä mukaa kun edistytään. :)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥