tiistai 26. tammikuuta 2016

Roturyhmien lempparit

Tätä postausta on alkanut tipahtelemaan tasaiseen tahtiin eri blogeista ja koska on aiheena mielenkiintoinen ja luen mielelläni mitä muilla valikoitui suosikeiksi, halusin itsekin tarttua tähän. Yritän joka ryhmästä valita 1-4 suokkia.

FCI1 Lammas- ja karjakoirat (paitsi sveitsinpaimenkoirat)

Saksanpaimenkoira no oliko oikeesti edes yllätys? Tämä vaan tuntuu omalta rodulta ja on sitä. Jatkossa käyttölinjainen.

Tsekinpaimenkoira, yksi sellainen jota voisin ihan vakavissani harkita ja kuvitella omistavani joskus, saksanpaimenkoiran lisäksi. Ulkonäkö, luonne ja ominaisuudet vaikuttaa siltä mistä tykkään. No onhan se jonkin verran saman tyyppinen kuin saku.

Bordercollie, ehdottomasti työlinjainen (ehkä suoraan englannista) ja lyhytkarvainen, sen verran haluan ulkonäköön kääntyä, pitkäkarvaiset ei vain oikein iske. Rotuna sellainen jota voisin myös vakavissani harkita ja rehellisesti sanottuna on myös käynyt mielessä olisiko tässä seuraavan koiran rotu?

Lancashirenkarjakoira, jos pienen koiran haluaisin, olisi se todennäköisesti tälläinen.

FCI 2 Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat

Hovawart, tästä ryhmästä tämä on varmaankin se lemppari ja sellainen jonka voisin kuvitella itselleni harrastuskoiraksi.

Berninpaimenkoira, jos terveys olisi toisenlainen ja jalostuksessa joku järki (ettei niitä D lonkkasia käytettäisiin), voisi meillä moinen otus asua. Mies itseasiassa kovin bernista tykkäisikin ja mikäli tässä huushollissa berni joskus lymyäisi, olisi se hyvin suurella todennäköisyydellä miehen koira ihan täysin.

Rottweiler, olen ihan kivoja yksilöitä nähnyt, mutta myös niitä hyvin arvaamattomia. Niiden kivojen yksilöiden perusteella voisin harkita, mutta uskon vahvasti ettei minulla ikinä tule rotikkaa olemaan.

Kääpiöpinseri, jos löytyisi joku vähemmän ärsyttävä pinseri niin miksei.

FCI 3 Terrierit

Staffordshirenbullterrieri, en ole mikään terrieri ihminen, mutta tämä ja amerikanpittbull olisi hirmu kivoja!

Jackrussellinterrieri, russeli on myös ihan kiva ja varteenotettava, mutta tuskin ikinä kyseisen rodunedustajaa meiltä löytyy.

FCI 4 Mäyräkoirat
En voisi kuvitellakkaan itseäni mäyräkoiran omistajaksi, enkä niistä myöskään tykkää, en yhdestäkään.

FCI 5 Pystykorvat ja alkukantaiset koirat

Länsigöötanmaanpystykorva, voi vihtori, että mä tykkäisin tälläsestä koirasta! Jos pientä koiraa olisin hankkimassa, olisi tämä ehdottomasti toinen vaihtoehto!

Siperianhusky, pakko myöntää, että olisi ihan hirvittävän kiva! Tosin mitään näyttelylinjasta en haluaisi, mutta silti saisi vähän turkkiakin olla. Ei kuitenkaan ole ihan minun harrastuslajeihin ihanteellisin.

Karjalankarhukoira, jos kävisin metsällä, olisi minulla tälläinen. Aivan upea!

Lapinporokoira, ihan kiva tämäkin, mutten näe itseäni tälläisenkään koiran omistajaksi.

FCI 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Ei vaan näistä iski yksikään, mutta jos nyt yhden valitsisin niin on se rhodesiankoira.

FCI 7 Kanakoirat

Tästäkään ryhmästä en löydä juuri mieleistä, en sellaista joka vastaisi edes ulkonäöllisesti mieltymyksiäni, mutta ryhmästä voittajaksi selvinnee pitkäkarvainen saksanseisoja.

FCI 8 Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat

Novascotinnoutaja, ehdottomasti näistä. Itseasiassa me harkittiin novascotia ennen kuin päätettiin Misun tulosta meille, olin jo ollut yhteydessä yhdestä kodinvaihtajasta, mutta siinä oli joku mikä ei sytyttänyt. Ja kyllä, voisin kuvitella itselleni tälläisen.

Labradorinnoutaja, käyttölinjaisena kiitos. Ei iske ne tasaisen neliön malliset tynnyrit. Työkoiran kuuluu näyttää siltä, että se pystyy myös siihen työntekoon.

FCI 9 Seurakoirat ja kääpiökoirat

En yksinkertaisesti vain ole kovinkaan pienten koirien ystävä eikä tässäkään ryhmässä ole juuri ainuttakaan sellaista koiraa jonka itselleni valitsisin tai joka liiemmin mielyttäisi. Osa on niin sairaaksi jalostettu etten ikimaailmissa itselleni niiden rodunedustajaa edes harkitsisi. Mutta jos yhden valitsisi niin ulkonäöllisesti ja luonteeltaan näistä mielyttää eniten kromfohrländer.

FCI 10 Vinttikoirat

Näistä miellyttää eniten Whippet sekä Irlanninsusikoira.

Ja sitten FCI ryhmän ulkopuolelta ehdoton lemppari on Itä-Euroopan paimenkoira ja on myös sellainen, että vielä joskus itselleni haluan kyseisen rodunedustajan. Aika ajoin olenkin niitä tiiraillut, mutta ajankohtainen ei todellekaan ole, mutta joskus. Joskus vielä meillä sellainen asuu.

Oliko samoja suosikkeja? 


16 kommenttia:

 1. Kiva postaus, joitakin samoja suosikkeja löytyi ;)

  VastaaPoista
 2. Multa löytyy lancashiren karjakoira ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Oispa kiva tutustua näihin paremmin ihan luonnossa!:)

   Poista
 3. Höh mikä vika show huskyissa? Ei ne kaikki ole mitään turkkipommeja t. kahden show pullan omistaja :-D Mutta tämä oli paras tähän mennessä! Tässä oli kivoja perusteluita eikä vaan niin, että tää on kiva ja tääki on kiva mutten tahdo ikinä itelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Ei välttämättä mikään, mutta työlinjaset mielyttää itseäni enemmän. :)

   Poista
 4. Samoja suosikkeja täällä :P Postaus tulee torstaina, siihen vaan pitää vielä rotuja lisäillä ja onnistuukohan niiden kuvien lisäily puhelimella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. :) Puhelimen kanssa kirjoittaminen, saati kuvien lisääminen on välillä vähän hankalaa, muttei mahdotonta.

   Poista
 5. Löytyi itseasiassa paljonkin samoja suosikkeja! Heeleri, hovawart, göötti, porokoira, sakemanni, tolleri ja lappari. :D Tällä hetkellä poro ois noista mun ykkössuosikki, sellaisen voisin haluta näillä näkyminen kakkoskoiraksi. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kiva! :) Mulla on saku varmaan aina ns. ykköskoira, mutta kakkoseks vois ottaa jonkun muu. Haha. :D

   Poista
 6. Eikun yäääh mitä sekoon, porokoirahan tuolla on jo, meinasin siis LABUKKAAAA en lapparia. :D Poista vaan se edellinen kommentti. :')

  VastaaPoista
 7. Aika paljon yhteisiä ja samoja ajatuksiakin :D kivasti olit kans perustellut, itse vähän laiskottelin sen suhteen. Lähinnä niissä mitkä nyt eivät itselle ole ajankohtaisia tai lähemmin tuttuja rotuja. Mutta joo kaiken kaikkiaan kiva sepustus ja tää on mukava postaussarja ollut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) oli muuten yllättävän haastava postaus. :D Ajattelin vähän yrittää perustella valintojani.

   Poista
 8. Olipa mukava bongata göötti suosikeistasi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥