tiistai 19. tammikuuta 2016

Tohtorilla käyty

Tänään käytiin Häjyn kanssa eläinlääkärissä, kun se on hieman aristellut toista takajalkaa. Ontunut ei nyt viime aikoina ole ihan hirveästi, pientä ontumaa on toisinaan, mutta saattaa tunnin päästä olla ihan ok, tai ontuu seuraavankin päivän. On todella vaihtelevaa. Eläinlääkäri tutki ensin vasemman puolen, väänteli ja käänteli, mutta koira ei juurikaan reagoinut, oikea puoli olikin huomattavasti kipeämpi ja kuulemma hieman ruksui.

Tutkimuksessa todettiin selkeä kipupaikka oikean takajalan lonkkanivelen palpaatiossa,
ojennuksessa ja kierrossa. Lonkkanivelen etupuolen lihas kovin kipeä tällä hetkellä.
Muualla takajaloissa / selässä ei tällä hetkellä todettu kipeytyneitä paikkoja.

Aloitetaan cartrophen pistossarja ja jatketaan tulehduskipulääkitystä yhteensä kolmen viikon ajan.

Sellaista siis tällä kertaa. Häjyn virallisia lonkkakuvia näyttäessäni lääkäri sanoi ettei siellä vuosi sitten ole suuria määriä rikkoa ollut eikä ne yleensä kovin nopeasti etene vaan pikku hiljaa. Löysäthän ne lonkat kyllä on, toinen aavistuksen parempi. Koiraa ei kuvattu, koska ei nähty järjeväksi, kuitenkin tiedetään mitä siellä on. Cartrophen pistoksista olin jo lukenut ennen lääkärille menoa ja ajattelin ottaa asian puheeksi jos sitä kokeiltaisiin, mutta lääkäri ehti ehdottaa ensin. Eli nyt haetaan neljä pistosta viikon välein ja sitten puolen vuoden päästä uudelleen, siinä rinnalla tietysti nivelravinne ja omega3. 

Samalla reissulla kävin ostamassa nyt sen back on track verkkoloimen ja totutellaan siihen pikku hiljaa, max. 4h päivässä alkuun. Olihan se aika arvokas, mutta jos vaan koiraa auttaa niin maksaa aika pian itsensä takaisin. Hierojalle täytyy varata myös aikaa jotta saadaan kaikki jumit pois, tosin tuota lonkkanivelen etupuolen lihasta voin itsekin hieroa siihen saakka, että päästään hierojalle. Jos nyt näillä eväillä saataisiin nuo pienetkin oireet pois. Kuitenkaan arjessa ja treeneissä ei näy mitään oireilua ja koira tekee tosi hyvin. Eikä meille myöskään määrätty sairaslomaa vaan saadaan jatkaa ihan normaalisti, toki me mennään koko ajan koiran ehdoilla, jos alkaa näyttämään siltä, että tarvii huilia niin se saa sen. Liikkuu kuitenkin hyvin ja eikä ole minkäänlaista haluttomuutta liikkumisen / hyppäämisen suhteen ja aika paljon meillä lenkkeillääkin vapaana ja Häjylle olen lisännyt vapaana kulkemista entisestään. 

Yksi iso helpotus on myös se, että nuo koirat on alkaneet syömään, eikä tällä hetkellä yhtään häiritse Häjyn ulina ruokaa odotellessa. Alkaa sitä normaalia Häjyä olemaan. Toki varmasti tuolla korvien hoidolla on osuutta myös, kun ne on nyt selvästi jo paremmat ja töhnää on saatu paljon pois. Pientä kärhämää poikien välillä on, tai lähinnä Rocky murahtelee toisinaan. Minä en vaan katso enkä hyväksy moista toimintaa. Niin ja mielelläni kuulen myös teidän kokemuksia noista pistoksista jos niitä vain on. 

6 kommenttia:

 1. Meillä cartrophenia on annettu muistaakseni pari kuuria (ehkä yksi kuuri kerran vuodessa? En ole ihan varma) sen jälkeen, kun Hillalla todettiin traumaperäinen nivelrikko lonkassa. Lisäksi sille tehtiin alkuun veriseerumihoitoa, ja hyvin on pysynyt oireettomana :) Jäykistyy joskus kovemman rasituksen jälkeen ja juuri maahahanmenot ja muut aiheuttavat joskus ja enemmän tehtyinä pientä arkomista/jäykkyyttä, mutta rallytokoa mummeli on kestänyt hyvin ja lenkit hujeltaa nuorten mukana ihan täysillä. Toivottavasti Häjyn kipuilut poistuvat hoidon myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just. :) Toivotaan tosiaan, paljon olen hyvää lukenut noista pistoksista. :)

   Poista
 2. Toiselle koiralleni on annettu myös yksi cartrophen pistoskuuri noin puolitoista vuotta sitten, silloin todettiin lonkkavikaa ja nivelrikkoa. Eläinlääkärin kanssa tuolloin oli puhetta, että seuraava kuuri otetaan, jos alkaa jotenkuten oireilemaan. Ollaan kuitenkin pärjätty ihan loistavasti nivelrikkoiselle koiralle suunnitellulla ruualla ja tällä yhdellä pistoskuurilla, käytöksestä ei koskaan uskoisi, että koiralle tuli vähän aikaa sitten 8 v mittariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, hieno juttu! Saanko udella mitä syötätte koiralle ja harrastatteko jotakin? :)

   Poista
  2. Hill`sin J/D ruokaa on koira syönyt noin puolitoista vuotta ja sillä on toiminut hyvin. Jotenkin tuntuu, että tuo vain pentumaistuu mitä vanjemmaksi tulee, ainakin meininki on välillä sen mukaista :D Rally-tokoilua ollaan treenailtu jonkin verran ja siinä tuo onkin ihan omassa lajissaan :)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥