sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Voihan hiivatti

Tällä viikolla kotiutui uusi kauan havittelemani objektiivi. Tosin pitkää mietin ja pyöritin ajatusta päässä, päätyen lopulla Tamronin versioon, sen ollessa hieman edullisempi ja aivan riittävä minun tarpeisiini. Torstaina pääsin hieman testaamaan ja olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen! Kyseessä on siis Tamron 70-200mm 2.8. Toinen kuvapostaus tällä otetuista kuvista tulee lähiaikoina, en viitsi kaikkia lytätä tähän. Kuvat tulee myös postauksiin jatkossa entistä suurempina, mutta vanhempiin postauksiin en niitä ala enään muokkailemaan, sillä työmäärä olisi aivan valtavan iso.

Keskiviikkona käytiin Häjyn kanssa eläinlääkärissä korva ongelmien ja tassujen järsimisen vuoksi. Siellä todettiin sitten hiiva ja korvissa aika runsaasti, vasemmassa jonkin verran enemmän, sitä korvaa koira onkin oireillut enemmän tai vähemmän. Ruokavalioo nyt muokkailaan ja lisätään uusia aineita sitä mukaan, kun todetaan ensin tämän sopivan ja saadaan etsittyä raaka-aineet jotka ei aiheuta hiivaa. Korviin saatiin puhdistusaine ja korvatipat, korvia on puhdistelu päivittäin kolmen päivän ajan ja tippoja laitetaan seuraavat pari viikkoa kaksi kertaa päivässä. Tosi nopeasti alkoi vaikuttamaan tököttien laitto ja korvia ei ole yhtään rapsutellut ja tassuihin saadut desinfioivat tassupyyhkeet on rauhoittanut tassujen nuolemista ja pureskelua. Ruoka maistuu edelleen vähän vaihtelevasti, kummallekin koiralle, ehkä täällä on vain juoksuinen narttu lähistöllä joka vie poikien ruokahalun.

Tiistaina käydään nyt vielä eläinlääkärissä ihmettelemässä, kun Häjy aristelee toista takajalkaa hieman, ei selvästi ole kipeä, mutta ei anna kunnolla liikuttaa ja jännittää koko jalkaa, kun ottaa siitä kiinni. Kuitenkaan se ei ole nyt ontunut, mutta varmuuden vuoksi. Kipulääkettä on nyt saanu suurinpiirtein puolitoista viikkoa ja nyt alkaa olemaan taas hieman pirteämmän oloinen. Ovat nyt taas Rockyn kanssa vetänyt pihalla sellaista rallia, että oksat pois. Lonkkiakin olen Häjyllä yrittänyt suojata ja käyttänyt takkia, vaikka koira kyllä hyvin ilmankin tarkenisi näillä kymmenen asteen pakkasilla. BOT verkkoloimi on myös hankintalistalla seuraavana. Niin ja oli Häjyllekin viime vuodesta tullut painoa ihan kivasti, meinasin pyörtyä, kun näin vaa'an lukeman, 33kg, lihaksia siis tullut jonnekin, sillä tuossa koirassa ei läskiä ole. Hierojallekin Häjy tarttisi varmaan vuorostaan viedä, tiedä jos on vaikka jumeja.


8 kommenttia:

 1. On kyllä hyvän näköisiä kuvia. Itse aion hankkia samaisen putken mutta nikonilta. :)

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just. Mä mietin Nikonin omaa ja sigmaa, mutta se mitä vertailin ja youtubesta katsoin erään ammittilaisen videon ja hänen vertailua niin en kokenut itselleni tarpeelliseksi vaan tyydyin edullisempaan. :)

   Poista
 2. Hei suosittelen erittäin lämpimästi Golden Eaglen ruokia!! Se on terveysvaikutteinen koiranruoka, joka auttaa juuri hiivaan, ihottumaan jnejne. Ja muutenkin siis ihan vakkari ruoaksi vaikka hiiva paraniskin, pysyy se ainakin tällä ruoalla poissa ;) Kannattaa oikeasti tutustua, on auttanut todellatodella monia koiria! Toki ruoka on hintavampi kuin markettienmömmöt, mutta on se myös laadukkaampaa ja koiralle paljon parempi vaihtoehto. Tassuväen tavaratalosta saa ainakin paljon ruoasta tietoa, faktaa ja muutenki apua ja siellä on myyjätkin avian super mukavia ja ammattitaitoisia! ;) Tuossa vielä linkki GE:n sivuille, kannattaa tutustua :)

  http://www.goldeneaglepetfoods.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on kyllä tuttua, eikä meillä muutenkaan syödä marketti mössöä. :D Tällä kertaa kyllä valityiin toinen merkki jota koitetaan ja jos ei sovi niin koitan toista, mutta sekään ei GE ole. Toisekseen meillä on koirat 50/50 ruokavaliolla joten sen nappulan ei tarvitse olla markkinoiden kalleinta vaan halvempikin käy, kun vitamiinit saa. Nyt täytyy ensin vaan katsoa sopiiko tämä nykyinen ruoka ennen kuin voi alkaa lisäämään lihaa jotta tietää sitten jos hiivaa uusii niin mistä johtuu.

   Poista
 3. No voi kökkö! Toivottavasti pääsette pian ikävästä vaivasta eroon :-( Saako udella miten tuo hiiva ilmeni korvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ku korvatulehdus, töhnää ja koira rapsutteli vähän väliä korvaa, selvästi häiritsi sitä. Mut ite en ollu varma onko korvatulehdus vai hiiva, ell sit otti töhnästä näytteen ja tutki. Se oli aina välillä parempi ku puhdistelin sitä jne mut vähän väliä uusi.

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Varsinkin noi kieli- ja keppikuvat. Itsekin hankin kesällä vähän käytetyn Nikkor 80-200mm/2.8 ja oon siihen rakastunut, vaikka onkin 1,4kg järkäle niin jaksaa kantaa mukana. :D Kivalta vaikuttaa myös tuo objektiivi, en ole uskaltanut kerran huonotuurisen Tamron oston jälkeen hakkia muita kuin Nikkoreita, mutta pitäisi varmaan antaa mahdollisuus. Tuttu hommasi myös Tamron 18-270mm ja on vaikuttanut myös hyvältä (ekan järkkärin omistajalta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai no voi harmi. :( Mä oon nyt vielä ollut ainakin tosi tyytyväinen ja paljon kuullut tamronista hyvää. Mutta onhan noita huonoja tuureja vähän jokaisessa aina toisinaan. :/

   Poista

Kiitos kommentista! ♥