sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kohti parempaa


Ilmoitin meidät syksyn OnniDog tapahtumaan ja ennakkoilmottautuneen etuna sain aikataulut tänään sähköpostiin ja vahvistettua paikkamme. Koska samalla hinnalla pääsen osallistumaan molemmilla koirilla, en jätä tätä hyödyntämättä. Ilmoitin Häjyn tokoiluun ja Rockyn peltojälille ja voi vitsit miten täpinöissä olinkaan. Nyt on jotain mitään odottaa syksyssä. Tapahtumaa on paljon hehkutettu joten odotukset on aika korkealla, toivottavasti ei tarvitse pettyä! Eli meidät voi tuolta bongata lauantaina ja sunnuntaina. Mielellään tapaisin teitä bloggaajia (ja muitakin) jos vain suinkin paikalle saavutte, olisi mahtavaa tutustua teihin myös netin ulkopuolella. Niin ja varailin Häjylle myös ajan viettitestaukseen, uskon, että sillä on myös koulutuksellisesti avartava vaikutus. Tuu sääki!

Torstain ohjatuissa alkaa nyt ihan tosissaan näkymään sitä rentoa Häjyä, sitä joka tekee eikä kysele. Mulla on nyt pitkästä aikaa, kahden viimeisimmän treenin jälkeen jäänyt oikeasti tosi hyvä fiilis. Ihan mahtavaa, että toisiinkin ohjattuihin on alkanut saamaan Häjystä irti sitä mihin se pystyy. Se on nyt ollut kerta kerralta parempi. Eikä paikalla olokaan tämän kyseisen koiran vieressä tuottanut Häjylle ahdistusta.

Tunnari
Tunnaria treenailtiin ihan alkeiden merkeissä, pahvilaatikkoon oli taiteiltu muutama muovikippo kiinni ja tunnari laitettiin yhteen niistä, jotta se koira oppii, että tässä liikkeessä kuuluu oikeasti käyttää sitä nenää, eikä tämä ole pelkkä nouto liike jossa napataan ensimmäinen mahdollinen suuhun. Niin kuin yhdessä postauksessa jo mainitsinkin niin kotona lisäilin jo vaikeusastetta hieman ja koira osasikin suorittaa liikkeen oikein. Tämä ohjatuissa treenattu tunnari sujuikin hyvin, meni haistellen ja palauttaa oman hienosti.

Treenattavaa
x Pikku hiljaa vaikeutta lisää
x Varmuutta työskentelyyn, etenkin nenän käyttöön
x Ei kiirehditä, ettei palata lähtöruutuun

Merkin kiertäminen
Nyt on pakko sanoa, että vähän yllätyin koiran suorituksista, se tuli merkiltä takaisin ilman erillistä käskytystä. Ilmeisesti siis sisäistänyt asian lepäillessään. Häiriötäkin oli liikkeessä ihan mukavasti, kun kaikki suoritettiin samanaikaisesti ja Häjy juoksi merkille suoraan uutta treeni kaveri koiraa kohti, joka on narttu, pari kertaa halusi mennä moikkaamaan, mutta vaihtoi käskystä välittömästi suunnan pois päin tytöstä. Jes, taas askel lähempänä avointa luokkaa.

Treenattavaa
x Luoksetulo nopeammaksi ja varmemmaksi

Liikkeestä seisominen
Pystyi seuraamaan hyvässä mielentilassa ja tässäkin näkyi jo se rentous mikä ollaan saatu takaisin. Stoppasi ihan kivan, ei meillä tässäkään juuri ongelmia ole. Ei liiku vaikka kävelen taakse.

Treenattavaa
x Saisi olla vieläkin nopeampi

Paikalla istuminen 1 minuutti
Istuin jälleen hyvin koko ajan, pientä nuuhkimista oli alussa, mutta lopetti ja istui sen jälkeen rauhassa loppuun asti.

Hieman hämmennystä aiheuttaa hyppy, ei meinannut millään tulla yli vaan kiersi, hyppäsi kyllä jos itse menin koiran kanssa esteelle, mutta muuten kiersi. Madallettiin estettä hieman ja tämän jälkeen koira hyppäsi. En ole nyt kotona pitkään aikaan hyppyyttänyt joten en tiedä ilmeneekö kotona samaa vai onko tuolla alustalla osuutta, kun lattia on kova. Haluuttomuutta hyppimiseen ei ilmeni missään muualla, autoon hyppää epäröimättä, samoin metsässä vetää kaatuneiden puiden ja ojien yli, vieläpä aikamoisilla loikilla. Täytyy seuraavaksi kotona katsoa mikä on meininki hypyssä.


Osallistutko sinä OnniDog'16 tapahtumaan?

13 kommenttia:

 1. Mä ajattelin vielä hetken funtsia, mutta maaliskuun aikana viimeistään lyön ilmoa menemään! :) Vähän lajeista riippuen otan varmaan molemmat koirat mukaan, tai sitte jätän Tuikun kotio :p Ja jotaki seuraaki pitäsi saaha ku en haluu yksin mökkeillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneks mies lähtee lapsen kanssa mukaan jos työkuviot ei sotke suunnitelmia. Muuten hengaan yksin mökillä jos en kaveria saa mukaan. :)

   Poista
 2. En oo aiemmin kuullutkaan tuosta Onnidog tapahtumasta! Vaikutti tosi mielenkiintoiselta, mutta ihan kaikkea en ymmärtänyt tuolta sivuiltakaan. Osaatko sä vastata, siis voinko ostaa tuollaisen esim 2pvn koulutusrannekkeen ja sillä hinnalla osallistua niin moneen koulutukseen kuin vain ehdin ja niin monen koiran kanssa kuin jaksan? :D Ja mies voi tulla ilmaiseksi mukaan lapsen kanssa hengailemaan? Pääseekö tuolla rannekkeella myös tuohon saalisviettitestaukseen? Entäs mistä tietää minä päivinä kannattaa mennä, kun ei ole niitä aikatauluja vielä näkyvillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikataulut on nyt nähtävillä ennakkoilmottautuneille. Tuosta en tiedä voiko mies tulla koulutuksiin mukaan, meillä lähtee mies ja lapsi kyllä mukaan, mutta on varmaan mökillä.

   Aikataulut tulee muille näkyville onnin päivänä, en nyt just muista mikä päivä se oli. Ja kyllä, 2päivän koulutusrannekkeella voit osallistua useammalla koiralla

   Poista
  2. Voiko siis valita ne päivät vasta ennakkoilmoittautumisen jälkeen? :) Ja kiitos vastauksista!

   Poista
  3. Voi, mutta osa paikoista täyttyy varmasti jo tässä ennakkoilmoittautumisessa ja hinta on myös edullisempi ennakkoon ilmoittutuneille. :)

   Poista
  4. Miten sitten osaa valita päivät ennenkuin ilmoittautuu kun ei hajuakaan mitä on minäkin päivinä? Siis kun tahtoisin ehdottomasti esim agilityyn osallistua, mutta todnäk vain kahdelle päivälle päästäisiin ja mistä mä nyt sitten tiedän minä päivänä tuo agility on. :D Anteeksi kun ressaan sua näillä!

   Poista
  5. Aikataulu tulee onnidogin sivuille 28.2 ja silloin se on ilmo on kaikille avoin, myös kalliimpaan hintaan. Mä ainakin sanoin jo aikaa sitte ku ilmottauduin et osallistun kahdelle päivälle, la-su. En minäkään tiennyt aikatauluista silloin mitään, mutta ilmo on sitova vasta, kun ilmoittautuu haluammilleen koulutuksiin ja tai luentoihin. Siinä myös päätät päivät milloin osallistut ja kurssisi tason. Jos siis nyt ilmoittaudut, saat sähköpostiisi aikataulut josta voit katsoa haluamasi päivät ja koulutukset. Kun olet ne ilmoittanut, muuttuu ilmoittautuminen sitovaksi.

   Nuo täyttyy ilmoittautumis järjestyksessä ja luulen, että agi on varmasti yksi suosituimmista lajeista. Moni koulutuksista täyttyy varmaan jo meistä ennakkoon ilmoittautuneista.

   Poista
 3. En oo koskaan kuullut tästä Onnidog tapahtumasta. Vaikuttaa aika siistille! Pitääpä kattoa jos ehtis oman pennun kanssa tuonne sitten, hehe. Ja Totte mukaan henkiseksi tueksi! :D

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaikuttaa, siks meki otetaan nyt tapahtumaan osaa! Tiedä vaikka saisi tästä jokavuotisen perinteen. :)

   Poista
 4. Juu ainaskin peltojäljelle näin aluks yhen Nooran kanssa :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥