lauantai 13. helmikuuta 2016

Pikku kuusien valtakunta


Perjantaina saatiin lumet takaisin, tosin lumi oli märkää eikä niin kivaa kuin pakkaslumi, mutta kuitenkin. Mikä ihana tekosyy ottaa koirat autoon ja ajella metsälle kamera mukana. Löydettiin ihana, pikku kuusien valtakunta jossa oli hyvä räpsiä kuvia. Kyllähän ne peltoralli kuvat jo alkoi itseäkin vähän kyllästyttämään. Tosin tuolla oli niin kaunista, että ehdottomasti on mentävä uudelleen!

Kotona iski lopullinen epätoivo kuvien käsittelyssä, pöytäköneen näyttö on iänikuisuuden vanha, vääristää värejä ja meinasin saada itkupotku raivarit, kun en tiennyt miltä kuvat näyttää nykyajan näytöillä. Läppärini sentään olisi tältä vuosituhannelta, mutta ongelmana on sen hitaus, se ei jaksa enään pyörittää lightroomia ja yhden kuvan käsittelyyn olisi mennyt aivan tolkuttomasti aikaa. Loppujen lopuksi marsittiin giganttiin ja hankittiin uusi näyttö ja johan muuttui kuvat ihan silmissä, pelkät raakakuvat näytti sata kertaa paremmilta mitä aiemmalla ikälopulla näytöllä. Kaiken muun suhteen me taidetaankin aika hyvin olla nykyajassa, mutta minä olin onnettomana yrittänyt räpeltää kuvien kanssa surkealla näytöllä. Kuvien käsittely helpottui kummasti! Terävöintiä laitoin pikkasen liikaa siihen nähden miten paljon ne pieni alkuperäisestä kuvakoosta. Seuraavalle kerralle taas tämän suhteen fiksumpi. Muuten olen ihan tyytyväinen noihin. Ja koska en osannut valita vain paria kivaa kuvaa, saitte kuvaoksennuksen.

4 kommenttia:

 1. Mulla on läppäri (2 vuotta vanha, eli käytännössä ihan uusi) ja tän näyttö tekee kaikista kuvista niin kylmän sävysiä. ostettiin sitten toinen näyttö ja ero on aivan järkyttävän suuri. kivoja kuvia!

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voi olla koneen näyttöasetuksetkin pielessä. :) Mutta kyllä oli itellä vanhalla näytöllä kuvien värit ihan hanurista, onneksi nyt saatiin sit uusi näyttö niin on paljon mielekkäämpää käsitellä kuvia! Ja kiitos. :)

   Poista
  2. joo sais varmaan asetuksillakin kuntoon mutta en oo vaan jaksanut ronkkia, haha :D Tarvitsin toisen näytön muutenkin pelailua varten niin samassahan nuo kuvatkin käsittelee sillä. ^^

   Poista

Kiitos kommentista! ♥