perjantai 12. helmikuuta 2016

TehoTorstai

Torstai vietettiin hyvin koiramaisissa merkeissä. Päivä oli hyvä aloittaa viemällä Roksu taas uimaan ja voi juku miten se tykkää! Se jaksoi ihan erilailla nyt mitä ekalla kerralla, ehkä ekalla kerralle rampin jänistely ja itsensä voittaminen vei koirasta mehuja aika hyvin. Se olisi uinut tunnin jos olisi aikaa ollut ja nyt jaksoi mennä kerta toisensa jälkeen. Ajattelin Roksun kanssa yrittää käydä säännöllisesti jos lihasten kasvun ohella saataisiin vähän kuntoakin kohotettua. On kyllä mahtava keksintö tuo koirien oma uimala. Tästä tulee ehdottomasti se mun ja Rockyn juttu, vaikka tiedostan senkin, että Häjylle tekisi lonkkienkin puolesta tuo uiminen hyvää, eiköhän sekin pääse joskus. Molempien kanssa ajattelin käydä välillä samaan aikaa kunhan vain poikien välit hieman rauhoittuu. Vaikkei tuossa nyt ole kuin pientä murinaa, mutta kiihdyttävissä tilanteissa saa olla itse hieman skarpimpi.

Uimalan jälkeen ihmeteltiin ulkosaunan kuntoa, jos siitä vielä koirille sisätilat saataisiin, voisi pitää tarhassa välillä vähän pidempiäkin aikoja, kun olisi kunnon sisätilat koirille jonne pääsee suojaan. Eikä se nyt ilmeisesti ihan toivoton tapaus ole, vaikka onkin hieman rapistunut. Jonkin verran työtä vaatii, muttei turkasen kallis operaatio. Vaikkei meillä koirat ulkokoiria olekkaan, mutta aina toisinaan saavat tarhassa aikaa viettää, kun siellä viihtyvät.

Ehtooksi suuntasin vielä Häjyn kanssa treeneihin, päätin myös kokeilla jos se olisi vähän avoimempi oikein megasuperhyper herkulla, possun palapaistilla. Häjy oli ollut tuolla myös tiistaina hoidossa (ja vetänyt oikein edukseen.. or not) ja vähän toivoin jos siitäkin olisi ollut apua jonkin verran. Ennen meidän ryhmän alkua otin pientä pätkää seuruuta ja siinä koira tekikin ihan kivasti ja huomasin sen olevan rennompi mitä aikoihin tuolla, sillä näytti olevan ihan hyvä olla. Se pystyi jopa tekemään kivan pätkän seuraamista suoraan kohti koiraa jota se on nyt jänistänyt. Eli joko tiistaisesta päivähoidosta tuolla oli apua tai palapaistilla, ehkä molemmilla. Se oli rennompi mitä aikoihin tuolla!

Loppujen lopuksi tehtiin omatoimitreenit koutsin kovan pääsäryn vuoksi. Hieman oli itsellä alkukankeutta, kun en ollut osannut yhtään suunnitella treenejä ja piti yht'äkkiä päättää mitä treenataan, onneksi treenikaveri oli skarpimpi ja ehdotteli paria liikettä. Aloitettiin ruudulla ja siinä huomasi, että koira oli vähän lukossa, se meni tosi varovasti, mutta parin toiston jälkeen sai vähän vauhtia tekemiseen. Ruutu alkaa olemaan meillä ihan kivalla mallilla, normaalisti se menee hyvällä vauhdilla ja pidemmällä matkalla saa liikkeeseen vielä lisää vauhtia, se myös kuuntelee käskyä hyvin. Miinuksena se, että vetää itsensä sinne lonkalle, mutta en koe tarvetta puuttua siihen. Hyppykin oli ihan hyvä, ruutu hämäsi sitä vähän, jos seison ruudun puoleisella puolella esteen takana, hyppäsi ja juoksi ruutuun, pieni mies oli ihan varma, että esteen jälkeen kuuluu mennä sinne. Toiseen suuntaan teki ihan ok, sivulle tuli vähän vinoon. Jääviä se teki myös ihan ok, seuruu pätkät oli parasta mitä tuolla on hetkeen nähty. Ei se vieläkään super hyvä ollut, mutta tärkeää on, että se oli jo rennompi.

Pitkästä aikaa mulle jäi torstain treeneistä ihan hyvä mieli, eikä sellainen mitään sanomaton. Koko ajan mennään kohti parempaa fiilistä ja koiralle parempaa oloa. Se oli koko ajan ihan erilaisella olemuksella ja asenteella tuolla mitä pitkään aikaan.


2 kommenttia:

Kiitos kommentista! ♥