lauantai 23. huhtikuuta 2016

Beehooseen valmistautumista

Perjantain treeneistä jäi niin loistava fiilis, että alunperin suunnittelemaani bh kokeeseen en ehkä malttaisi odottaa, vaan aikaistaa sitä. Hirvittävän vähän vain koekalenteri näyttää mitään fiksun ajomatkan päässä olevan koetta, tosin heti tuon kirjoitettuani muistin Virkkunetin. Sieltä sitten löytyikin koe jonne ehdottomasti mennään jos vain paikkaa saadaan, koira on sen verran kivalla mallilla, että jos ei ihan jotain katastrofaalista tapahdu niin sen pitäisi läpi mennä. Hittoako tuota enään siirtämään, pitää vain luottaa koiraan, meihin!

Just nyt mä oon jälleen niin tyytyväinen tuon koiran tekemiseen, eihän se teknisesti tee todellakaan täydellisesti, mutta halu ja mielentila on mulla nyt tärkeempänä. Treenien jälkeen harmitti taas niin paljon, ettei pk puolelle päästä peltojälkeä lukuunottamatta, tai päästäis, mutten uskalla lähteä rikkomaan koiraa entisestään. Jos seuraavan kanssa sitten?

Itse treeniin. Päätin tehdä kokeenomaista treeniä, treenit aloitetaan samalla tyylillä ja valmistelulla kuin kokeessa, odottelin, että koira tarjoaa aktivisuutta ja vähän leikittiin. Sen verran poikkesin kokeenomaisesta, että hihnassa seuruun jälkeen palkkasin ja leikin koiran kanssa hetken, jonka jälkeen aloitettiin vapaana seuraaminen ja tämän jälkeen palkkaus ja sitten jäävät.

Mielestäni Häjyllä oli hyvä mielentila ja vire jaksoi kantaa koko pitkän kaavion. Seuraamisessa poikitti taas, mutta korjaili paikkaa kyllä itse. Tarkoituksena olisi alkaa korjaamaan seuraamista ihan kunnolla ja jos ei muuten niin ihan imuttamalla, mutta katsotaan. Seminaarista saadut opit ovat tuoneet jotain tulosta kuitenkin, sillä kontakti on jo parempaa ja kun itse opin, että seuraa käskyn annettua ei tartte lähteä liikkeelle kuin salama, näin koirallakin on hetki aikaa ehtiä mukaan ja ajatella mitä siltä pyydetään.

Treenit oli mielestäni oikein kivasti onnistuneet ja se tuossa koirassa on hyvä, niin kauan kuin se treeneissä tekee hyvin, se yleensä tekee yhtä hyvin kokeessa ja tuolle on ulkokentät olleet aina helpompia. Vaikka monesti kuulee asian olevan toisinpäin. Vaikka alkuperin oli tarkoitus mennä loppukesästä kokeeseen, tuli fiilis, että mitä sitä odottelemaan, vaikka aikaistin suunnitelmaa ja löin lukkoon kokeen johon yritetään paikka saada, on meillä tässä vielä hetki aikaa viilailla ja hiota.

Miten muilla koirat, toimiiko paremmin ulkokentillä vai hallissa?


8 kommenttia:

 1. Kummassakin menee hyvin, mutta ei sentään niin hyvin kun teillä! Toivottavasti saatte paikan ja pääsette kokeeseen!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan niin sais sen alta pois, mikäli menee läpi. :D

   Poista
 2. Vitja miten kiva video ja sulla on hieno ja taitava koira :)!

  VastaaPoista
 3. Vähän ohi aiheen, mut onpa hyvälaatuinen video. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa kuvasin ihan järkkärillä. :) Alkupätkä vähän tumma kun vastavaloon kuvattu ja ei ihan oo selvillä tällä rungolla toi videon kuvaus, tais olla eka kerta tän kans ko kuvasin videota. :)

   Poista
 4. Kiva video! :) Meillä ei ole väliä ollaanko ulkona vai sisätiloissa, itse tykkään enemmän treenata pihalla kun ei ole sidoksissa yhteen paikkaan vaan mahdollisuuksia on monia, siitä syystä kesä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kevät ja kesä on kyl kiva ku antaa mahdollisuuksia. Kesällä ei pieni sadekaan haittaa. :)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥