torstai 28. huhtikuuta 2016

Mielentila

Nyt ollaan taas yli kuukauden tauon jälkeen päästy ohjattujen treenien makuun ja voi vitsi miten teki hyvää. Erityisesti tekee hyvää mennä ihan vieraalle kouluttajalle, se näki ja osasi katsoa ihan eri silmällä. Kyllähän hän huomasikin heti, että Häjy meni aika lukkoon eikä ollut avoin, en tiedä "pelästyikö" se vähän toista koiraa joka juoksi luokse, ensin ihan hyvillä aikeilla, kunnes veti ärinäksi yht'äkkiä. Saatiin kuitenkin sitä koiraa aika pian ja hyvin avattu lukosta.

Ihan alkuun tehtiin yhdessä kontaktiharjoituksia ja kun Häjy alkoi rentoutumaan niin lähti hakemaan kontaktia hyvin, ei ottanut kouluttajasta häiriötä vaikka tuli aivan Häjyn viereen pallojen kanssa. Jäävissä koira taas ei ollut mulle täysin avoin, mielentila ei ollut oikea joten se teki pikku virheitä, tätä lähdettiin työstämään eikä se paljoa vaatinut, kun koira mielentila oli oikea. Ihan huippua, kun oppi taas yhdellä treenikerralla lukemaan koiraansa paremmin, oppi tulkiltsemaan sen ilmeitä, suun ja korvien asentoa. Luoksetulo treeniin mentäessä koira olikin jo aivan erilainen ja ihan erilaisella ilmeellä, kouluttaja käski myös ennen kutsua kehua koiraa heti, kun huomaa mielentilan olevan oikea. Häiriöksi meille laitettiin merkkejä, palloja ja muita leluja, mutta Häjy ei edes huomannut niitä ja todettiinkin, että sille saa lisätä häiriötä ihan kunnolla.

Niinkuin kouluttajakin sanoi, teknisestihän tuo koira osaa, mutta nyt otetaan tehotreeni mielentilaan. Uusien oppien myötä osaan taas lukea koiraani paremmin ja ymmärtää miksi toimii tietyllä tavalla. Pikku virheet alkaa jäämään pois, kun mielentila on oikea, focus on täysin mussa. Vaikka ollaan oltu pitkään yhdellä ja hyvällä kouluttajalla, teki todellakin terää mennä ihan uuden ihmisen silmän alle treenaamaan, huomasi eri asioita ja luki koiraani todella hyvin. Kyllähän siinä hyväkin kouluttaja alkaa tulemaan koirakon tietyille asioille sokeaksi jos käyt tauotta saman ihmisen treeneissä.

Käyttekö useammalla kouluttajalla vai vaan yhdellä?

4 kommenttia:

 1. On tosiaan meilläki huomattu että välillä tosiaan on hyvä päästä uuden kouluttajan silmän alle, se näkee asiat ehkä täysin erilai kun toinen. Meillä ei reeneisä niinsanottua 'kouluttajaa' oo, mutta maalimieshän meijjän tottiksiaki kattoo. Eräs suomen huippu toki käy reenaileen kerran kuukauteen/pariin meitä, mutta silti ihan uusilta kouluttajilta voi saada ja saaki yhen reenin aikaa niin paljo irti! Hyvä jos saitte koiraa auki tilteistä ja saitte tilalle sitä oikeaa mielentilaa, se on aina positiivista lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain. :) Kyllä vaan saa usein irti eri juttuja, kun käy eri ja erilaisilla kouluttajilla. :)

   Poista
 2. Meillä talven tottiksissa kävi välillä joku katsomassa perään ja nyt keväällä leireillä tulee varmasti paljon uutta kun on erilaisia kouluttajia. Komppaan wweeruskaa siinä että on hyvä päästä ihan tuntemattomien kouluttajien silmien alle treenaamaan, aina tulee jotain uusia huomioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Täytyisi ehtiä käymään seminaareissakin useammin. Niistä saa kans paljon irti. :)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥