torstai 19. toukokuuta 2016

Kipeekö oot? / Jäljellä

Käytiin tänään (torstaina) jäljellä taas, tarkoituksena oli myös Häjyn kanssa tokoilla jälkien vanhentuessa, mutta sainpahan vaan epäilyksiäni kasvatettua siitä, että tuo koira on kipeä. Kun olin jäljet tallonut ajelin kentälle treenailemaan, olin ajatellut ottavani ruutua ja merkin kietoa, joskin merkin kierto jäi ja ruutuakin otettiin tasan sen verran, että saatin yksi onnistunut suoritus. Koira oli jo autosta ottaessa kovin laimea, se oli korvat luimussa ja mielentilan kanssa oli hirveät ongelmat, luimisteli koko ajan, mutten huomannut ontumista.

Leikin kautta sain sitä edes vähän parempaan fiilikseen ja ajattelin ottaa muutaman pätkän seuruuta jotta pystyttäis lopettamaan treenit hyvään mieleen. Jäljellä näkisin vähän lisää ja voin maalailla seiniä sitten sen jälkeen. Arvatkaahan miten siinä kävi. Jep, se ei jäljestänyt. Ei vaikka yritin jo vähän auttaa, luimisteli vain ja näytti siltä kuin olisi tullut tunti turpaa. Siinä jo ukonkin kanssa viestittelin ja totesin, että tämän takia olen kärsinyt pentukuumeesta ja halunnut uutta koiraa. Olen tuota kipuila alkanut epäilemään, kun olen kiinnittänyt huomiota siihen, että on alkanut pureskelemaan takajalkoja polvien kohdalta ja nyt myös hieman aivan alaselästä. Alkaa olemaan takki aika tyhjä, vähän väliä jotain... Voi Häjy. Katsotaan nappaanko Rockyn sunnuntain tokoon tuurailemaan Häjyä.Rocky jäljesti tänään jo huomattavasti paremmin, ei se vieläkään parhaimmillaan ollut, mutta parempi. Puutuin kunnolla vauhtiin, en antanut lähtee kaahottamaan ja pari pakotettakin sain antaa, mutta pääasiassa koira pysyi jäljellä, ei ainakaan hukannut sitä yhtä pahasti mitä välillä. Rikoin kaavoja, en kävellyt pitkään suoraan vaan tein pieniä kaarteita joista koira kyllä meni vähän hämilleen. Jätin yhden esineen sillä tarkoituksena oli keskittyä enemmän hyvään mielentilaan ja sopivaan vauhtiin. Olin senkin esineen unohtanut jo kokonaan, mutta koira ilmaisi sen hienosti! Edistystä siis. Esineen jälkeen meno ainakin omaan silmän rauhoittu taas hieman enkä joutunut hannaamaan enään paljon vauhtia pois. Pari kulmaa meni tosi hyvin ja koska halusin rikkoa kaavaa, olin tallonut jäljen kuivahkon ojan yli ja pienen varmistelun jälkeen meni kovin määrätietoisesti ojankin yli jälkeä pitkin, koira näytti ihan siltä, että ei se nyt tosissaan ole voinut tuosta mennyt ja hetken nuuhkutteli jos se jälki jatkuisi toisaalla, mutta se oli niin pientä etten puuttunut siihen mitenkään.

Roksu yllätti positiivisesti ja aletaan olemaan jo lähempänä sitä minkäläiseen tasaiseen ja harmoniseen suoritukseen tuo pystyy. Alla olevassa videossa näkyy alku jälki sillä puhelin herjasi muistin loppumista ja lopetti videon. Loppua kohti kuitenkin koiran työskentely muuttui varmemmaksi ja tasaisemmaksi. Siihen voi luottaa, että se ajaa loppuun asti ja se antaa kaikkensa, että löytää jäljen jos hukkaa. Tähdätään nyt siihen, että viimeistään 2017 kesällä olisi koe valmis. Entistä enemmän odotan syksyn OnniDog leiriä ja jälkikoulutusta. Onko tuonne tulossa joku muu?
Ps. seurailkaa meitä myös facebookissa, olen nyt alkanut päivittelemään sivua useammin!

8 kommenttia:

 1. Oletko yrittänyt saada viettiä kentällä tekemiseen haukuttamalla? Aggressio usein tuottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei hauku. Enkä ole oikeastaan kokenut edes tarpeelliseksi haukuttaa tuota koiraa. Ja kun tätä ongelmaa ei normaalisti ole, se tekee kyllä. Tästä haukuttanusestakin seminaarissa puhuttiin ja kouluttajakin sanou, että tuntuu olevan ihan muoti ilmiö haukuttaa treeneissä koiraa. (Loppujen lopuksi monella ei tuota haluttua tulosta. Tämä todettiin jo seminaarissa yhden koiran kanssa jota haukutettiin siinä, kun näytettiin miten itekseen treenataan) En myöskään sano etteikö jollaikin toimisikin halutulla tavalla. Tänään oli ihan eri koira mitä normaalisti ja kuten sanoin, epäilen sen olevan kipeä lonkistaan ja tämä vahvisti sitä. Ja vielä haluttomuus jäljellä. Häjyä kun ei normaalisti tarvitse kummemmin viritellä tekemiseen.

   Miellyttämisenhaluinen koira kun useasti tekee vaikka vähän sattuisi. En usko, että hirveän kipeä on, kun ei onnu, mutta ei noista tiedä. Häjyllä kuitenkin on se nivelrikko ja nyt on pureskellut takajalkaa ja selkää. Siksi tämä treenikerta vahvisti sitä fiilistä, että jostain tekee vähän ilkeetä. Siksi en myöskään tuon enempää tehnyt. Halusin vain, että molemmille jää hyvä fiilis.

   Poista
  2. Naurahdin, 'muoti-ilmiö' :'D joo, haukutetaanhan koiria paljon, mutta syynä tietääkseni se, että usein se toimii ja nostaa sitä koiraa. Toki sitten on niitä, jotka haukkuvat ihan vain opetettuna temppuna ja se ei niinkään tuota haluttua tulosta. Ehdotimpas ihan vain sillä, että itselläni molemmille harmille tottis haukun/aggression kautta rakennettu.

   Toivottavasti kuitenki saadaan Häjyn kipuilu kuriin! Ja nimenomaan, hyvä että molemmille treeneistä jäi hyvä fiilis! Tsemppiä teille reeneihin :)

   Poista
  3. Osalla toimii osalla ei. Osaa haukutetaan vain siksi, että ku muutkin ilman, että saadaan haluttua tulosta. Eikä vain kaikille koirille sovi. Ymmärrän kyllä idean, siitähän ei ollut kyse. Eikä siitä, että Häjyn kanssa olisi yleistäkin vireongelmat, vaan kun ei ole. Sitä kun ei liiemmin normaalisti tarvitse viritellä ja sytytellä tekemiseen. Siksi tämä lisäsi epäilyäksiä kaiken muun lisäksi kipuilevasta koirasta.

   Poista
 2. Tosi harmi, että Häjy on alkanut enemmän kipuilemaan... :( Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Voi Häjy :/ Niin huonoa tuuria teilläkin koirien kanssa. Onko Häjyä kipulääkitty? Ikävää, että se on alkanut oireilemaan noin paljon :/ Ei kyllä kirjoituksen mukaankaan kuulostanut yhtään Häjyltä. Harmi, että vaiva on sellainen, mihin ei lepo oikein auta.

  Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole jatkuvalla, mutta kotona on kipulääkettä niin saa tarvittaessa antaa. Yhden kuurin on syöny, kestoltaan oli kolme viikkoa ell mukaan ja koira oli tosi apaattisen oloinen silloin.

   Nyt seuraillaan ja ihmetellään. Voi toki olla, että menee yhtä nopeesti ohi kuin alkoikin. Saa nähdä.

   Juu ja sitä se ei ollut, ei yhtään normaali Häjy. Yleensä ei liiemmin tarttr viettejä nostella. Kiitos tsempeistä. <3

   Poista

Kiitos kommentista! ♥