sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Näyttely piskinä

Tänään käytiin pyörähtämässä Raumalla näyttelyssä, tarkoituksena oli hakea se H jos koirasta joskus vaikka valion saisi. Sää näytti aika kehnolta ja ennusteet lupaili kunnon vesisadetta, kehän alkua odotellessa olikin todella pilvistä, mutta kastumiselta vältyttiin. Vähän ennen Häjyn luokan alkua alkoi sade ja voimistui pikku hiljaa, siitä huolimatta suht kuivina päästiin autoon. Paremmalla säällä olisin mielelläni kierellyt näyttelyalueella ja käynyt mahdollisesti kuvailemassa muissakin kehissä, mutta huono ilma ja miehen töihin lähtö sai meidät lähtemään paikalta aika pian sen jälkeen, kun Häjy oli kehässä ollut.

Kehät oli hirmuisen pienen näköisiä, mutta näitä ei montaa ollut joten mahtuivat hyvin juoksemaan. Häjykin oli luokkansa ainoa joten kilpailua ei juurikaan ollut. Yksi harmaa oli Häjyn lisäksi sekä yksi musta, jostain kumman syystä olen iskenyt silmäni noihin mustiin sakemanneihin. ;)

"Hieman lyhyt rintakehäinen, edestä kovin löysä ja niukasti kulmautunut poika. Riittävän voimakas uroksen pää. Hyvä säkä & selkä. Lyhyt ja liian laskeva lantio. Riittävät takakulmaukset. Oikea karva?jotain, mutta kovin niukassa karvassa. Saisi liikkua pidemmällä askeleella." 
Tuloksena EH, tuomarina Marja Talvitie

Saimme siis sen mitä haettiin, vähän parempana. Olen tulokseen erittäin tyytyväinen ja mielestäni arvostelu on koiran näköinen. Todella karvatonhan tuo on, karvanlähtö on ihan jäätävää ja furminaattori on heilunut tässä talossa aika ahkeraan. On nuo näyttelyt ihan mukavaa ajanvietettä, mutta viihdyn itse enemmän siellä toko ym puolella. Eiköhän tulevaisuudessakin näyttelyissä aina välillä käydä, mutta toisen koiran kanssa. Rockyn kanssa olen meinannut, että käydään piipahtamassa kehässä vielä kerran pari sitten, kun se saa juosta veteraanikehässä.

Jälleen kerran olen hyvin tyytyväinen myös koiran käyttäytymiseen näyttely paikalla, se ottaa suht lunkisti, muutamat kerrat yritti kaveria saada vähän leikkimään, mutta ei räyhää ja raivoa. Tuon kanssa pystyy itsekin olemaan rentona, kun ei tarvitse olla silmiä selässäkin. Tosin huomasin myös, että koira vähän jännittyi muista vieraista koirista ja mietinkin, että pitäisi varmaan käydä vähän mätsäreissä hengailemassa jos ei kehään mene, jotta saisi koiralle vähän rennompaa fiilistä vieraiden koirien läsnäollessa. Jonkin verran se tukkapölly jätti tuohon jälkiä.

Mites muilla näyttelyt lähtenyt käyntiin? 

4 kommenttia:

 1. oivoi, pahoin pelkään lähteä kehään tuon Ahosen kans, sitte jos se joskus saa valioon oikeutetut käyttötulokset... Se on varmasti melkonen sirkus :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Ei meilläkään sinäällään mikää kiirus olis ollu, mutta ku mietinnässä on Häjyn leikkauttaminen niin ei sitten nly tuloksen uupuminen estä valioitumista, vaikka vielä kaukainen haave onkin. :D

   Poista
 2. Onnittelut EH:sta! :) Ajattelin ainakin yksissä näyttelyissä käydä piipahtamassa vielä tänä kesänä kun tuo taannoinen serti toi taas vähän intoa tähän misseilyyn :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥