keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

ARKEA JA PENTUKURSSIA

Ollaan pari kertaa käyty kaikkien koirien kanssa metsällä, pentuakin on mukavampi ulkoiluttaa siellä vapaana, kun saa mennä ihan omaa tahtia ja oman jaksamisen mukaan. Maanantaina käytiin koko perheen voimin ulkoiluttamassa koiria ja alkuun pojat sai pientä mäkitreeniä pienellä hiekka montulla, josta suunnattiin pienelle vesimontulle jossa koirat pääsivät juomaan ja viilentymään.

Tara pysyy tosi kivasti vapaanakin lähellä ja pojat opettaa mitä odota käsky tarkoittaa. Paimenten hieno puoli, voi pitää aika huoletta vapaana eikä ne lähde pitkälle. Meillä koirat kulkee tietyn matkan päähän ja jää sen jälkeen odottamaan, että saavutaan lähemmäs. Tarakin kuunteli tosi hienosti tänne käskyä ja sitten, kun pennun meno alkoi vähän rauhoittumaan, kulki lähellä, välillä sivulla kontaktia ottaen. Jotenkin on jo nyt sellainen sopiva luotto pentuun, se tulee jos käsketään, toki pojat auttaa oman osansa tässäkin.

Häjyn hiivakin ollaan taidettu saada selätettyä, ei ole enää nuoleskellut ja kirputtanut anturoiden väliä! Ihanaa, koira on vihdoinkin täysin oireeton kaikesta. Taran tultua taloon, Häjy on myös vähentänyt huomattavasti sisällä piippaamista. Ilmoitin sen myös taas Sussen tunneille, kun työt ei haittaa enään niitä treenejä. Eli ohjatuissa käymistä piisaa, mutta en valita, päinvastoin. Ideaali tilannehan olisi, kun jossain vaiheessa natsaisi treenien aikataulut niin, että olisi Taran ja Häjyn treenit peräkkäin.

Olen alkanut pyörittelemään ajatuksia blogin suunnasta, mitään hirvittävän isoja muutoksia en aio tehdä, mutta miettinyt jos ainakin kesän ajan toisi blogiin mukaan ripauksen jotain muutakin. Vaihtelun vuoksi. Kroppa remonttini sarja jäi toteuttamatta, mutta toisaalta haluaisin siitäkin hieman kirjoittaa silloin tällöin. Pientä vaihtelua siis yritän toteuttaa kesän ajan blogiin ja jos teillä on mielessä jotain erityistä niin saa kertoa!

Tänään, keskiviikkona oli Taran kanssa ensimmäinen treeni kerta pentukurssilla ja koira yllätti positiivisesti. Treeneihin lähtiessä mietin mitä niistä tulee, kun pentu oli tunnin juossut poikien kanssa pihalla, lämpöä reilut parikytä astetta ja kentälle suora auringonpaiste. Pentu ei näyttänyt merkkiäkään väsymyksestä.

Kävin alkuun hieman kävelemässä ja pysyttäydyin hieman etäällä sillä en halunnut koiran alkavan leikkiä muiden kanssa, treeneissä keskitytään minuun ja yhdessä tekemiseen, ei muihin koiriin. Aloitimme kontakti harjoituksilla ja parin odottelun jälkeen koiralla syttyi lamppu ja hokasi mitä siltä haluttiin, sen jälkeen tarjosikin kontaktia koko ajan. Luoksetulo sujui hienosti, jäi skarppina ja valmiina lähtöön odottamaan, käskyn saatua juoksi pieni paimen niin lujaa kuin vain pääsi. Istumista harjoiteltiin myös, mutta Tara osaa jo aika hyvin käskystä istua, samoin hieman perusasentoa eikä siinäkään mitään ihmeellistä ollut. Tara oli myös hieno siinä mielessä, että kontaktiharjoittelun aikana sivuutti muut koirat ja keskittyi minuun.

Treeneissä näki myös miten sillä on vaikutusta jos tuot pennun lähes täydellä mahalla treeneihin, eihän siitä kiinnostanut muu kuin muut koirat. Itse jätin Taralta päiväruuan antamatta jotta se oikeasti tekee ruokansa eteen jotain. Toki eihän pentu nyt ollutkaan mikään saku tai muu vastaa jolla on oikeasti halu tehdä ja miellyttää. Muistutan vain, että älä vie pentua täydellä mahalla treenaamaan. Tästä se lähtee, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥