keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

MUL ON TAVOITTEIT JA HALUUN NE

Juhannuksen jälkeen on palattu treenien merkissä arkeen. Häjyn kanssa yhteistyö pelittää koko ajan paremmin ja itse alan oppimaan miten tuota koiraa kuuluu ohjata. On se niin erilainen ollut mihin on ehtinyt tottua. Meidän, ennen kaikkea koiran tekeminen on tämän myötä myös parantunut hurjasti, luonnollisesti. On ollut siis eteenvievää käydä myös muilla kouluttajilla, eikä pelkästään sillä tutulla ja turvallisella.

Tiistain ohjatuissa Häjyllä ei ruudun kanssa ollut ongelmia ja aloin miettimään, että se ei varmaan hahmota kunnolla noita meidän omia merkkejä joita käytän ruudussa, ne on niin matalia. Tiedän tosin, että koiran se pitäisikin osata ja siksi ihmetellyt mistä ongelmat ruudun kanssa kotona johtuu ja nyt epäilen, että johtuu merkeistä. Täytyy koittaa siis isommilla kartioilla.

Ilmot sm- kisoihin alkaa ihan pian ja jo pelkkä ajatus ilmoittautumisesta saa pieniä perhosia vatsaan. Alan olemaan hyvin vahvasti sillä kantilla, että ilmoitan meidät sinne. Yli kuukaudessa pitäisi saada parit liikkeet hiottua kuntoon. Eikä se siltikään takaa menestystä.

Taran kanssa treenit sujuu niin hyvin kuin tuon ikäiseltä pennulta voikaan odottaa. Jonkin verran näen jotain samaa jo nyt Häjyn kanssa, häiriöön reagointi, häiriötä ei kummemmin ota muista ja on aika hyvin jo noin nuorelta koiralta. Kehittyy kivaan tahtiin ja oppii paimenmaiseen tapaan todella nopeasti. Eikä se väylää muille, leikkiessään samanikäisten kavereiden kanssa tosin yrittää alistaa ja hyppää selkään. Mielenkiinnolla odotan millainen tuosta kasvaa.

Ollaan harjoiteltu käsikosketusta, sen aulla voi mm. opettaa luoksetuloa, rauhoittumista ym. Tara on tajunnut tuon tosi nopeasti, välissä kuitenkin pentu on  sitä mieltä, että jos se palkka irtoisi ihan vain kontaktilla.

Perusasentoa ja askeleen verran seuraamista ollaan treenailtu. Perusasennosta koiralla alkaa olemaan pieni käsitys jo ja kättä voi jo nopeasti nostaa ja koira ottaa kontaktin minuun. Seuraamiseen olen päättänyt nyt vihdoin tämän kanssa panostaa täysillä ja edetään pikku askelin jotta saadaan siitä oikeasti hyvä ja näyttävä. Onneksi meillä on hyvä kouluttaja.

Tara osaa istua jo ilman käsiapua, toisinaan liian kiihdyksissä olevassa mielentilassa ei tahdo aina kuunnella, mutta voin kuitenkin sanoa koiran tämän  jo osaavan. Osaa myös istua jo paikoillaan hetken aikaa vaikka otan askeleita pois päin koirasta.

Maahan menossa tarvitsee vielä pientä apua, mutta osaa maata paikoillaan, saan nostaa yläkropan ylös ja ottaa askeleita pois päin  koirasta ja siellä se on jo pysyy. Toisaalta, jos en muuta niin ainakin paikalla olot olen saanut koulutettua koirille aina pommin varmoiksi.

Ja voi vitsi miten katoin taas työlinjaista bordercollieta miettien, että tuollaisen vielä joskus tahdon omistaa...

6 kommenttia:

 1. Moi!
  Onpa hauska lukea tätä sun blogia, kun mulla on Taran veli itellä :) Voinkin ottaa täältä sitten mallia että mitä kaikkea vois treenailla :D
  Mitä tarkoittaa tuo käsikosketuksen opettaminen? Tai siis mikä se käsikosketus on?

  -Elviira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kohdetyöskentelyä, koira opetetaan kuonolla koskemaan kättä. Käsikosketusta voi käyttää myös koiran rauhoittamiseen. Ohjaaja pyytää koiralta käsikosketusta omaan käteensä. Tätä voidaan käyttää vaikkapa vieraiden tullessa sisään niin kauan, kun odottamiskäytös on vielä työn alla.

   Kiva kuulla ja toivottavasti saat blogista jotain vinkkejä irti!:)

   Poista
 2. Nyt vaan ilmo sinne sm-kisoihin! Ilmoittautumisestahan se treenaaminen vasta alkaa! :D Itselläkin on suunnitelmissa korkata avo vielä tässä kesä-syksy akselilla, riippuen miten saan ruudun pelittämään(jaksan treenata)
  Tara on kasvanut hurjasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Kyllä taas vaan vähän jännittää kun viime kokeesta on jo aikaa, jos bh ei lasketa. Vieläpä kun on isommat karkelot. Toki, palkkaus on kyllä noissa helpompaa. :)

   Poista
 3. Aina yhtä jännää seurata pennun kehitystä! Paljon tsemppiä teille treenaamiseen ja koirakansalaiseksi opetteluun! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥