torstai 23. kesäkuuta 2016

Oisko ne äsämmit sittenkin?

Häjyn kanssa treenit sujuu ja etenee koko ajan parempaan suuntaan. Mielentilan suhteen ollaan edistytty ihan hurjasti ja toinen kouluttaja huomasi tiistaisissa treeneissä eron myös nyt, kun meillä oli hänen tunneiltaan parin kuukauden (ehkä enemmänkin?) tauko.

Olen alkanut sittenkin vakavasti miettimään ehdittäisiinkö kuitenkin saamaan muutamat AVO liikkeet hiottua kuntoon ja osallistumaan elokuussa järjestettävään spl toko sm kisoihin. Olisihan se jo kokemuksenakin hirvittävän antoisa. Onneksi on koko ensi kuu aikaa treenata, miettiä ja katsoa missä jamassa liikkeet on, että viitsiikö ottaa osaa. Ohjattuja on Häjyn kanssa nyt kahdet viikossa joten hyviä vinkkejä ja apuja ainakin saadaan. Siihen nyt ainakin yritetään tähdätä.

Sunnuntain ohjatuissa sain palautetta, että on lopetettava koiran auttaminen ja antaa sen yrittää itse ratkaista ja miettiä mitä halutaan, ilman, että sitä autetaan jatkuvasti. Ja tätä koitettiin heti merkin kierron kanssa, pistettiin aidan pätkä merkin eteen ja laitoin käden jossa oli palkka toiselle puolelle aitaa mitä koira oli, sanoin koiralle vapaa ja odotettiin. Hetki sillä meni tajuta, mutta sitten se alkoi kiertämään merkkiä ja tulemaan sieltä takaisin. Meillähän on siis ollut ongelmana kierrossa se, että koira tahtoo jäädä merkille, eli tekii merkin eikä merkin kiertoa. Mennään nyt näin kunnes se alkaa sieltä tulemaan itse ilman isompia apuja luokse, välimatkaa pidentäen koko ajan lisää.

Hypyn kanssa tuotti jälleen ongelmia, kiersi esteen pari kertaa, mutta saatiin onnistumaan. Ulkokentällä taas hyppäsi heti yli eikä ollut tietoakaan kiertämisistä. Kokeissa ei myöskään ole tainnut kertaakaan kiertää vaan on tullut aina yli.

Noutoon ollaan alettu saamaan palautuksen suhteen vauhtia lisää ja koiralle enemmän motivaatiota palauttaa kapula minulle eikä jäädä seilaamaan itsenäisesti. Tiistain ohjatuissa oli puhetta, että vauhtiin voisi helpottaa jos koira palauttaisi kapulaan eteen eikä suoraan sivulle.


Paikalla istuminenkaan ei tuota ongelmia, eikä taakse siirtyminen. Eli loppujen lopuksi meillä ei ihan hirveän suuria ongelmia olisi ja nämä luulisi kaikki saavan kuntoon elokuuhun mennessä, kunhan vain treenaa ahkerasti. Ehkä jos ne sm- kisat asettaisi tavoitteeksi, olisi ainakin kunnolla motivaatiota treenata ja vetää kesä kunnolla ja ahkerasti niin sitten saa koira hetken huilata.

Noh, ainakin tän kesän tavoite on asetettu, tai olihan se loppu vuonna jo asetettu tavoite tälle vuodelle. Ressiä ei oteta, mutta siihen tähdätään treenatessa!

Ps. Hyvää juhannusta!

2 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki esteen kiertoon, Aapoo tuppaa väliin kanssa jäämään sinne
  tai sen mielestä se kartilo haetaan ja otetaan mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! En ois ite varmaan hoksannu ottaa estettä tuolleen apuun. :D

   Poista

Kiitos kommentista! ♥