tiistai 12. heinäkuuta 2016

Parhautta

Ihan alkuun mainittakoon, että nyt on varmaa meidän osallistuminen ensimmäisiin ns. isoihin kisoihin. Ilmoittautuminen rotumestiksiin on tehty ja voi pojat miten alkoi jännittää. Toisaalta palaset alkaa loksahtelemaan paikoilleen ja sunnuntain ohjatut oli niin hyvät, että pienen alkaneen epäröinnin jälkeen oli ohjatut potku persuksille ilmoittautumisen suhteen.

Merkin kierto
Vihdoin edistymistä, ei jää enään merkille vaan tulee sieltä pois, jes! Toki vauhti on hieman laiskaa, mutta ravaa kuitenkin. Haluan kuitenkin, että menisi ja tulisi laukalla, joten lähdimme työstämään tätä sunnuntaina.

Jäävät
Seisominen on tällä hetkellä ainoa jossa saataa arpoa ja on hitusen hidas, maahan menossa ja istumisessa ei mitään viilattavaa, ohjaajamme sanoi, että jos niistä haluaa vielä nopeammat, saa olla melkoinen ohjaaja jotta niistä pystyy nopeammat saamaan. Itseasiassa yllätyin itsekin miten napakat jäävät se teki, lukuunottamatta seisomista.

Koira oli aivan uskomattoman hyvässä mielentilassa ja tekemisen asennetta löytyi aivan törkeesti, paikka paikoin pelkäsin jo sen menevän yli, mutta pystyi hillitsemään itseään. Perusasennot oli napakat ja nopeat, itse olin välillä jopa hämilläni miten erilainen koira mulla oli. Se oli niin hyvä, että itse olin ihan häkeltynyt ja ihmeissäni.

Innostuneena sunnuntain treeneistä, lähdimme maanantaina lähikentälle treenaamaan. Säätiedotus oli luvannut sadetta, mutta aurinko pilkotteli pilvien välistä. Hieman lämpimältä sää tuntui, mutta en ajatellut sitä sen enempää. Koira oli kuitenkin tosi laimean ja tahmean oloinen, sitä joutui hirveesti sytyttelemään ja hakemaan hyvään mielentilaan. Loppujen lopuksi virettä sai heittelemällä pari kertaa lelua. Kiinnitin normaalia enemmän huomiota jokaiseen koiraan eleeseen ja ilmeeseen ja palkkasin sen vasta, kun korvat oli oikeassa asennossa, ilme hyvä jne jne.

Saatiin kuitenkin tahmeasta koirasta huolimatta hyviä pätkiä ja onnistumisia. Otettiin merkin kierto, ruutu ja nouto. Merkin kiertoon saatiin mukavasti vauhtia ja ruudussa vahvistin paikkaa sillä tahtoi tulla liian lähelle reunoja, vaarana niiden ylittäminen.

Juotin koiraa välissä ja annoin sille pienen tauon sillä itsellänikin alkoi tulla hirveän kuuma ja otsa valui hiestä, aloin miettimään onko sillä yksinkertaisesti vain niin kuuma, että on siitä väsynyt. Ajattelin kuitenkin nopeasti, mutta järkevästi ottaa vielä noudon ja lopettaa heti hyvään suoritukseen.

Kapulalle lähti vauhdilla ja hieman vahvistin kehuilla ja lisäkäskyllä kapulan tuomista minulle. Toisella toistolla ei tarvinnut apuja vaan tuli suoraan sivulle josta megapalkka ja treenien loppuminen siihen. Koira oli kyllä kaikkensa antanut ja varmasti parhaansa yritti, mutta oli vain vähän kuumissaan ja väsynyt. Autoon istahtaessa mittari näytti hurjat +28,5 asteetta, laskien kuitenkin pikku hiljaa +22 asteeseen. Siinä sitten mietin miten se jaksaa jos elokuussa koepäivälle sattuu helle? Auttaako yhtään tottumaan kuumempina päivinä työskentelemiseen jos vain treenaa vähän silloinkin, kun on oikeasti kuuma, toki koiran hyvinvointi etusijalla.

Olen kuitenkin hirveän tyytyväinen siihen, että meidän yhteistyö alkaa olemaan jo huomattavasti parempi ja alan oppimaan siihen, että Häjy on herkkä koira joka ei kestä palautetta ja kieltämistä samanlailla mitä Rocky ja sen, että paineistuu hirvittävän helposti. Hyvä siitä vielä tulee.

2 kommenttia:

  1. Olisi hirmu kiva saada näistä liikkeistä videoo!:) liikkeen oikeaoppinen suorittaminenkin kiinnostaa kun kaikista liikkeistä en täysin varma ole kuinka suorittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On näistä varmaan jossain aiemmin kuvatulla videolla.. Mutta pistän korvan taakse ja yritän joku kerta taas kuvata videota.

      Poista

Kiitos kommentista! ♥