tiistai 30. elokuuta 2016

Viiskuinen p*rkele

Voi apua, tuo pikku pentu on jo viisi kuukautta, itseasiassa asiaa en edes tajunnut ennen kuin kasvattaja jakoi videon kennelin ryhmään ja mainitsi asiasta. Täällä tuo viiskuinen on yksi p*rkeleen piru ja huomaa vallanmainiosti kyseessä olevan narttu. Toisinaan hermot on hyvinkin kireellä pikku pirun kolttosiin, joskin mitään se ei ole päässyt tuhoamaan, tiettyjä rajoja kokeilee ihan huolella. On muuten oikeasti nuo pojat ollut paljon helpompia ja urosmaisen yksinkertaisia, vaikka Rocky pentuna tuhoikin ihan huolella kaiken mahdollisen.

Jos tässä talossa on joskus kitisty Häjyn piippailusta niin voi kuulkaa, neiti näpsä vetää tämänkin ihan uusiin svääreihin. Turhasta tuo ei hauku, mutta voi pojat tota piippaamista, ollaan yritetty olla ruokimatta ainakaan lisää tuota piippaamista ja mitään ei saa läpi ääntelyllä, paitsi jos pyytää tarpeilleen. Treenatessa on vielä ollut ihan turpa kiinni, toivottavasti pysyykin näin. Onneksi tuo piippailu on kuitenkin edes hitusen vähentynyt ja alkanut oppimaan ettei kuole vaikka olisi koiraportin toisella puolella meistä.

Keskenään lauma tulee hyvin juttuun, joskin Häjy mua toisinaan säälittää. Tara riepottelee ja roikkuu miten tykkää eikä toinen sano mitään, olen itse puuttunut välillä kakaran toimintaan jos toinen ei minkäänlaista palautetta anna, sillä mua ärsyttää itteeni ja tota menoo se rikkoo toisen pannan. Jotenkin tuntuu, että Tara on jo nyt Häjyn yläpuolella koirien välisessä arvojärjestyksessä. Rockya taas tuo ei edes yritä härnätä millään tapaa ja jos vanha herra syö luuta, Tara lähestyy niin palaute tulee välittömästi, ensin nätisti ja jos ei usko niin sitten kunnolla, mutta järkevästi.

Neiti näpsä on aivan äärimmäisen ahne, se tekee pellehyppyjä, mitä tahansa saadakseen ruokaa. Ainakin on helppo sen osalta kouluttaa, kun ei tarvitse miettiä palkkausta. Saalistaa myös ja leikkii hyvin ja puree, ai pirskatti notta muuten tekee kipeetä. Hampaitaan käyttää lähinnä treeneissä siinä vaiheessa, kun alkaa leipoo yli ja yrittää viedä lelua multa, osuen kuitenkin useinmiten ihoon.

Pientä hiljaiseloa on ollut bloginkin puolella, sama on koskenut treenejä, mutta sunnuntaina jaksoin vihdoin raahautua ohjattuihin, mennen sen verran ajoissa, että ehdin treenaamaan Tarankin kanssa. Pikku pätkää seuraamista, perusasentoja ja eteenlähetystä lelulla. Vaikka tuo onkin pieni p*rkele tällä hetkellä, treenatessa tekee eikä meinaa, hakee todella hyvin kontaktia ja on mun kanssa koko ajan jutussa mukana. Ei sitä kiinnosta muut ihmiset, hakee kontaktia minulta ja odottaa mitä pyydän sitä tekemään. Silloin ku tehdään, tehdään eikä meinata. Tara vaihtaa parhaillaan myös viimeisiä hampaita ja varmaan pian päästään treeneissä ottamaan saalista. Mielenkiinnolla odotan.

Hirveen nätti kakara tuo on ja kasvaa tasaisesti koko ajan, on sopusuhtainen, korkeutta koitin mitata muutama päivä sitten, saaden tulokseksi 49cm - 50cm. Päälaella karva rusehtaa ja varmaan sellaiseksi jäänee. Kasvaessaan on saanut olla poikien kanssa opettelemassa tarhassa olemasti ja hyvin siellä jo viihtyy, keksien omia piruiluitaan. Yksinolot on edelleen erillään pojista ja tulee varmaan vielä jonkun aikaa olemaankin. Kivaa, kun kasvaa, en jää kaipaamaan pentuaikaa. Sitten varmaan odotellaan milloin juoksut alkaa, toivottavasti ei vielä hetkeen.

Milloin muiden nartuilla on ensimmäiset juoksut alkaneet?

18 kommenttia:

 1. saanko udella maalimiehestä? kuka teillä molarina tulevissa puruissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki, mutta en koe tarpeelliseksi ilman lupia kyselemättä huudella blogini puolella. Tämä on minun valintani kirjoittaa elämästämme julkisesti, kaikki ei sitä halua joten jätän nimen mainitsematta, kun en ole kysynyt haluaako blogissamme esiintyä.

   Poista
 2. Bellalla oli eka juoksu muistakseni 8kk.. ja kyllä niin kuulostaa tutulta 9vuoden jälkeenkin muistuu mieleen... narttu on narttu.. ja B.oli kova pippaamaan ja oli vanhanakin.. eikä sitä pois saa vaikka kuinka koitettiin.. on vaan osa kanssa käymistä ja sitä turhan energian purhua ja stressin lievitystä.. mä aina sanoin ett hermot vuotaa.. mut sit vaa reilusti tekemistä vanhemmiten ni ei oo sitä energiaa niin paljoo koko ajan.. mut sit taas se kääntö puoli. Mitä enemmän teet sitä energisempi oli koira.. no balassin hakemista.. hyvää syksyn jatkoa sinne...pette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo on onneksi edes hieman vähentynyt. Osa on sitä, kun on portin toisella puolella jos meno alkanut yltymään turhan vauhdikkaaksi sisällä. Sitten on turhautumisen vuoksi tulevaa piippailua ja sitten ihan "muuten vaan". Jospa se tuosta rauhoittuisi, valoa tunnellin päässä, kun on hitusen jo vähentynyt.

   Kyllä mä alan myös allekirjoittamaan sen, että urokset on helpompia mitä nartut. Ärh. :D

   Poista
 3. Omalla malikalla alkoi juoksut vähän vajaa 7kk iässä.

  VastaaPoista
 4. Vilkkuhan oli 1v 2kk, kun sen ekat juoksut alko. Sillä meni siis melko pitkälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, mä tiedän jonkun verran kans narttuja joilla on mennyt vuoden ikään tai yli.

   Poista
 5. Ahonen juoksi aikalailla tasan 8kk ensimmäisen kerran. ja juoksee 3kk välein.. huoh, sitä en toivonut :D
  ja piipaahan tuo. aivan tosipaljon, varsinkin nyt kun sisällä asuu. tarhassa osaa rauhottua ja stressaa hiirvittävän paljon vähemmän, jolloin ei piipaakkaan. sisällä stressaa ja reagoi kaikkeen, eikä osaa oikein rauhottui. varmaan toki osaksi koulutuskysymys. oon vaan nii laiska kouluttamaan arkea koiralle :p

  ahneutta vois tännepäi lahjottaa :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ei varmaan kivaa. Pystyykö Ahon kanssa treenaa juoksen aikaa? Meillä lähtee kyllä leikkautettavaks heti jos noin usein tulee, ei oo pojillakaan sit kivaa. :D

   Nii juu ku teil oli tommista.. Täällä ei noin pahaa vaikka piippaileekin, osa on just sitä ko jääny portin toiselle puolelle, osa ku alkaa kiertokset nousee ja osa jotain mistä ei ota selvää. :D Häjyllä kans huomaa, että tarhassa on rauhallisempi, hetken mietinki siirtäskö ulkokoiraksi, mutta Taran tulo rauhoitti sitä jonkin verran.

   Tosta ahneudesta kyllä vähän liikeniski lahjottaa. :D

   Poista
  2. No onneksi pystyy! ei juoksuja huomaakan koira kentällä, ja hallillakaan housut ei ole onneksi ongelma :D

   Poista
 6. Hieno Tara! :) Meillä ensimmäiset juoksut alkoivat 13kk ja nyt odotellaan että juokseeko nyt syksyllä vai onko väli vuoden kuten emällään, toivottavasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. :) Voi ei, oispa kiva meilläkin jos tulis vuoden välein. :D

   Poista
 7. Meidän pirpana oli vajaa 9 kk ensimmäisten juoksuken aikaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, mielenkiinolla (kauhulla) odotellaa milloin täällä alkaa. :D

   Poista
 8. Selma juoksi ekan kerran tasan 11kkn iässä, kyllä niitä ooteltiinkin :)

  VastaaPoista
 9. Narttu on narttu. Silti en kuitenkaan enään haluaisi millään vaihtaa pentu aikaa millään pois, vaikka onhan siitä kohta vaan kolme vuotta.

  Omalla nartulla juoksut tuli tosi aikaiseen 7 kk:n iässä, mutta nämä tulivat pissatulehduksen yhteydessä, lieneekö näillä kahdella jotain juttua keskenään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥