maanantai 5. syyskuuta 2016

Pentulisenssin loppu?

Syksy on saapunut ja ilmatkin alkaa olemaan kovin syksyisiä. Lehdet putoilee puista ja vettä sataa. Sade ei ole meitä haitannut vaan metsällä ollaan paineltu ja kameraakin hieman ulkoilutettu, onni on säänkestävä kamera. Syksyn tulo tarkoittaa koiramaisia viikonloppuja, OnniDog on tulevana viikonlopunna ja me saavumme paikalle perjantaina, viihtyen sunnuntaihin saakka. Päiviä en ole puukannut täyteen ja Rockyn tilalle peltojäljelle pääsee Tara. Rockyn päätin vähän aika sitten jättää koko eläkkeelle ja keskittyä näihin nuorempiin, se tykkää enemmän, kun saa juosta vapaana ja tehdä muuta höntsä juttua. Kaikki koirat kuitenkin lähtee mukaan ja Häjyn kanssa osallistutaan lauantaina ja sunnuntaina Toko jatkoon, Taran kanssa tosiaan sinne peltojäljelle. Häjyllä olisi myös viettitestaus, mutta mietin vaihdanko kuitenkin Taran siihen tilalle. Varmasti mukava viikonloppu edessä! Innolla odotan ja paljon tuttujakin paikanpäälle menossa, toivotaan, että ehditään joidenkin kanssa treffaamaan. Meitäkin saa tulla moikkaamaan jos meidät sieltä pongaa!

Lokakuussa olisi pentutreffit / koulutuspäivä, innolla odotan sitäkin, on kiva päästä näkemeen pikku mustan sisaruksia ja nähdä miten samanlaisia ja erilaisia ovat. Toivottavasti moni pääsisi paikalle. Joku seminaari olisi myös kiva ottaa syksyyn tai alkutalveen mikäli sopiva löytyisi järkevän ajomatkan päästä.

Treeneissäkin käyty ja uusia neuvoja saatu, osan toki hieman kyseenalaistanut, mutta avoin olen kaikelle ja valmis koittamaan, mutta tekniikka vaan on mielestäni parempi ja helpompi opettaa ruualla. Kokeillaan ja ihmetellään. Aina voi eri tyylejä koittaa ja löytää se sopivin itselleen ja koiralleen.

Tänään hain Taran kentälle jo, kun muutama muu treenasi, ajatuksena paikalla makuu, perusasento ja lyhyttä seuruuta. Paikka makuu on aika kiva jo tuon ikäiselle koiralle, tuollaisessa häiriössä. sitä ei tartte muiden varmistella pitäen kiinni vaan jättää siihen ja siinä pysyy. Yllämainituista kaikki muukin on niin hyvää kuin voi tuon ikäiseltä olettaa. Hienosti keskittyy minun kanssa tekemiseen vaikka kentällä pyöri muitakin koiria. Treenit pidettiin sopivan mittaisina ja koira sai juosta lelu suussa autolle.

Olen maininnut miten Tara on saanut riepotella Häjyä miten sattuu, eilen taisi kuitenkin kakaran pentulisenssi päättyä ja Häjy pisti naperon ruotuun. Seurasin sivusta ja olin valmis käskittymään jos näyttäisi siltä, mutta kyllä nuo koirat vaan on fiksuja. Vaikka hermo menee ja laitetaan toinen ojennukseen, sen tehdä koiramaisen fiksusti ja niin kuin kuuluu. Loppu ajan napero olikin kovin kiltisti eikä roikkunut toisen kyljessä tai napsinut takajalkoihin. Nähtäväksi jää jatkuuko sama rieputtelu jatkossakin vai sanooko Häjy takaisin. Ihmeen kauan tuohon meni.

Nyt painelen netflixin pariin ja toivotan kaikille mukavaa syksyä! Nähdään OnniDogissa!

4 kommenttia:

 1. Nähdään ja juu kauan se Jalo antoi Aapon riekkua, miltei vuoden ikään ja
  kerran räjähti hillitysti/asianmukaisesti ja Aapo paineli pitkin pihamaata :D
  Tämän jälkeen Jalo ojentaa tarvittaessa, asiaan ei tarvitse mitenkään kuitenkaan puuttua :D
  Niilo on niin kova jätkä että riittää ku mulkasee tai nostaa hieman ylähuulta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans Rocky niin kova jätkä että siltä ei suurta elettä tarvii ku kakara tajuu. :D Häjy on tommonen ressukka. <3

   Poista
 2. Olisi ollut niin kiva itsekkin lähteä tuonne OnniDogiin, mutta jää tällä kertaa kyllä tulematta :( Ehkä mekin sitten ensivuonna sinne tullaan, josko silloin olis kaksi koiraa jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin jo viime vuonna, mutta ei ollut mahdollista lähteä. Onneks nyt sit päästään. 😊

   Poista

Kiitos kommentista! ♥