torstai 20. lokakuuta 2016

IPO kokeessa

Viime lauantaina olin talkoilemassa ja seurailemassa aitopaikalta alaosastomme järjestämää IPO- koetta. Tuli toimittua pääasiassa henkilöryhmässä ja BH koirakoille Häjy pääsi toimimaan häiriökoirana. Se on kyllä ihan mahti, kun ei välitä yhtään, hyvä jos huomasi edes muita koiria.

Puru osuudet ehdin kuvailemaan muutamien kuvien verran. Kyllä tuota koetta katsoessa sai vain entistä enemmän motivaatiota lajin harrastamisen suhteen. Toivotaan vain, että kaikki palikat loksahtaa paikoilleen ja Taran kanssa tulevaisuudessa koekentät kyseisen lajin suhteen debytoisimme. Jälleen kerran tuli valtava motivaatio puuska treenaamisen suhteen, hyvä on oma motivaatio ollut tähänkin saakka, mutta kasvoi entisestään. Jäljen suhteen pitäisi kyllä surkeasti aktivoitua taas, vielä kun kelit sallii, tosin aika on ollut yksi iso ongelma tällä hetkellä jäljen suhteen.

Kaikki koirakot saivat tuloksen, niin BH kuin IPO koiratkin, rotikoista yksi oli erityisesti minun makuun, hienosti koulutettu ja hyvin lapasessa. Ulkonäöllisesti tämä rotikka oli upea, sopivan siro, olematta yhtään tynnyri! Taisi tehdäkin päivän parhaimman tuloksen koko kokeessa ja olihan sitä työskentelyä kentän laidallakin ilo katsoa. Jälkiä en ehtinyt menemään katsomaan, mutta oli kuulemma ollut sielläkin hyvä. Sakemanni ihmisenä olisin halunnut nähdä useammankin kuin yhden sakun suojelukokeessa, mutta jospa pääsisin oman paikkakunnan koetta katsomaan, se on ainoastaan saksanpaimenkoirille.

Kyllä vain koko ajan tuntuu enemmän ja enemmän paloa kyseistä lajia kohtaan, toivottavasti sama palo pysyy yllä, kun alamma Taran kanssa treenaamaan oikein kunnolla puruja. Kunhan nyt ensin saisi tottiksen ja jäljenkin kuntoon. Hah. Aikaa vievä lajihan tuo on ja välillä tuntuu ettei sitä muuta elämää olekkaan kuin perhe ja koirat, jos ei vietä aikaa perheen kanssa niin sitten sitä viettää aikaa kentällä, metsässä tai pellolla. En valita, koiraharrastus on vienyt sydämmen ja antaa vähintään yhtä paljon mitä ottaa.


3 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! :) Tiedän niin tuon fiiliksen! Olin PK-SM kisoissa työntekijänä IPO tottiksessa ja piiloja siirtelemässä ja niin tuli nähtyä mahtavia suosituksia ihan aitiopaikalta. Kyllähän se loi fiilista että olisi mahtava itsekin saada tehtyä tuloksia ja olla suurella stadionilla edes joskus, jollain koiralla :D Varmasti teidänkin IPO-ura siitä lähtee rullaamaan kun Taralle tulee ikää. Laji on vaativa kaikessa kolmiyhteydessään ja kaikkiin niihin osa-alueisiin tulee panostaa todella paljon. Ohjaajahan on vastuussa kahdesta ensimmäisestä osa-alueesta yksin ja puruosuudessakin ohjaajan hallinnan merkitys on valtava. Osa-alueita pystyy siis itsekin treenaamaan, omaan tahtin ja omalla aikataululla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu hallinnan merkitys tuli nähtyä myös kokeessa, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Vaikka koiralla ja minulla riittää palikat lajiin niin toivotaan, että koira on vielä terve siihen päälle. :) Onneksi on koulutuksia ja seminaareja missä pääsee valvovan silmän alla just esim. jälkeä tekemään. Jälkikin vie jonkin verran aikaa ja nyt on ollut päivät niin täynnä ettei ole ehtinyt.. Onneks meillä ei ole kiire. :)

   Poista
 2. On kyllä upea laji. Viime vuonna sekä tänä vuonna olin PK-SM kisoissa, sekä viimevuoden wusveissa lipunkantajana ja virallisista harjoituksista lähtien ihan jokikinen suoritus tuli katsottua. on se fiilis vaan ihan omaa luokkaa!

  Lottovoitto kyllä omalla kohdalla koira joka näinkin vauhdikkaasti on kaikkissa osa-alueissa edennyt ja maalimies joka sitä eteenpäin kokoajan vie ja tottakai paljon helppaa kokeeneena harrastajana muissakin osa-alueissa. tämän kautta on päästy paljon myös oikeasti ammattilaisten kanssa treenaamaan ja motivaatio kyllä kokoajan huipussaan!

  toivottavasti taralla ominaisuudet kohdallaan (niinku varmaan onki) ja pääsette etenemään!! Tsemppiä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥