maanantai 14. marraskuuta 2016

Tokokoe 12.11

Pitkään sitä pohdittiin osallistutaanko kokeeseen vai jätetäänkö väliin, vielä lauantai aamuna herätyskellon soitettua mietin nousenko vaiko en. Kieltämättä tyyny oli aika hyvin ja mieli olisi tehnyt vain jäädä peiton alle. Toisaalta, yleensä parhaiten meillä on mennyt kokeet joiden menemistä olen alkanut epäröimään.

Aamukahvit join rauhassa jonka jälkeen aloin laittamaan lapsen tavaroita valmiiksi hoitopaikkaan. Ajaessani kohti koepaikkaa alkoi jännitys olemaan ihan kauhea, hassua, kun en ole ennen pahemmin Häjyn kanssa jännittänyt, mutta koiran henkiset ongelmat ja nuo pari liikettä ovat ilmeisesti saaneet minut taas jännittämään. Tosin ei onneksi niin pahasti mitä Rockyn kanssa aikoinaan. Koepaikalla jännitys alkoi hieman helpottamaan ja ryhmäliikkeen aikana olin kovin rauhallinen, se on mulle tuon koiran kanssa se helpoin osuus. Arpaonni osui meidän kohdalle jälleen viimeisten koirakoiden joukkoon ja starttasimme kolmanneksi viimeisinä. Itse tykkäisin olla siinä ihan ensimmäisten joukossa, olisi nopeasti oma suoritus ohitse. Loppujen lopuksi loputkin jännityksen rippeet alkoi häviämään muiden koirakoiden suorituksia seurailessani.

Halliin ottaessa koira oli koko ajan aktiivinen minulle, haki kontaktia ja pyydetyt asiat teki oikein ripeästi ja kivassa vireessä. Enteilin hyvää suoritusta ja koiran aktiivisuus jatkui kehässä, se oli jo hirvittävän oma-aloitteinen ja esim. kaukoissa istu vaihdot teki ennen kuin ehdin käskyttää sen istumaan, näistä siis piste vähennykset, myös jokaisessa liikkeessä jossa itse palasin koiran viereen, koira ennakoi ja nousi heti ylös. Eli pieniä ns. turhia pistemenetyksiä koiran ennakoinneista, muuten pisterivistö onkin hyvin meidän näköinen. Ruutuunkin koira lähti hyvin ja hetken kiljuin mielessäni innosta, että se täräyttää oikeesti ruutuun, mutta alkoikin haaveilemaan, kävi moikkaamassa tuomaria ja vaelsi vähän sinne tänne odottaen mun käskyä.

Paikalla istuminen 10
Seuraaminen 8
Liikkeestä seisominen 8
Luoksetulo 9
Liikkeestä maahanmeno 7
Ruutu 0
Noutaminen 10
Kauko-ohjaus 7
Estehyppy 9
Merkin kiertäminen 7
Kokonaisvaikutus 8
AVO2 244p. sij. 4/9

Kaiken kaikkiaan olen äärimmäisen tyytyväinen koiran työskentelyyn ja mielentilaan. Se oli alusta saakka tosi hyvin mukana ja valmisteluissa teki oikein napakkaa ja iloista suoritusta. Koe oli nyt vihdoin sitä tasoa mihin meidän pitääkin pystyä, loistavana päivänä vielä parempaan suoritukseen. Koira oli kovin aktiivinen ja oma-aloitteinen joka näkyi tosiaan myös kaukoissa ja jäävien siirtymisissä takaisin koiran viereen, niistä tuli piste menetyksiä, mutta kolmas kerta todensanoi ja saatiin tulos. Nyt yritetään metsästää se ykkös tulos jonka jälkeen aletaan ottamaan treeneihin pääpainoksi voittajaluokan liikkeet. Tällä hetkellä luulen, että ylimpään luokkaan lähdetään tavoittelemaan yhden ykköstuloksen taktiikalla eikä kerätä välistä TK2 ja TK3 koularia, vaan siirrytään suoraan evl:n luokkaan kisaamaan, kunhan menolippu sinne saadaan, tahkotaan siellä sitten valionarvoon saakka. Haha.

Ruutuun otetaan nyt treeniksi paikan vahvistaminen ja itse lopetan nyt hetkeksi sen käskyttämisen maahan ruudussa. Eilisissä treeneissä myös sain kuulla, että itse aiheutan koiran epävarmuuden ruudun suhteen olemalla epäselvä, koira tekee just niinkuin minä pyydän, mutta jalat tulee yli nauhan enkä ole tyytyväinen. Niin no totta, en ole edes ajatellut moista. Joten vahvistamme nyt tulevissa treeneissä paikkaa, se tippuu maahan kyllä heti, kun käskyn annan joten ei sitä tarvitse treenata. Tähän voisi vain todeta taas, että hyvä Noora, lietso vain koiran epävarmuutta... Onneksi käydään ohjatuissa joissa muut näkee asiat eri kantilta ja sellaisia juttuja joita itse ei ole edes ajatellut.

Hurjaa ajatella, että tämäkin vuosi on aivan pian taputeltuna ja pikku hiljaa saa alkaa miettimään ensi vuoden tavoitteita ja suunnitelmia. Jatketaan nyt treeniä vielä ja yksi koe tälle vuodelle, jonka jälkeen aletaan miettimään ensi vuotta.

4 kommenttia:

  1. Hienosti on mennyt! Löysin blogisi facen koirabloggaajat ryhmästä, täytynee jäädä seurailemaan teidän meininkejä :)

    VastaaPoista
  2. Onnea tuloksesta! Kyllä se ykkönen sieltä vielä tulee :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥