tiistai 6. joulukuuta 2016

Luukku 6: Seuraavassa elämässä

Olen unelmoija, haaveilia ja pohdiskelija sielu. Monesti mietin millaista elämäni olisi toisaalla, leikittelen ajatuksella. Minua on aina kiehtonut Lappi, ei se pimeys vaan kaikki muu, tälläkin hetkellä mietin ja leikittelen ajatuksella millaista minulla olisi asua siellä? Todennäköisesti viihtyisin ja hyvin. Minussa asuu pieni eräjorma, tykkäisin kovin lähteä luontoon ja yöpyä "taivasalla", okei villieläimet saattaisi hieman jännittää ja se pimeys, mutta silti.

Jos asuisin tuolla ihanassa pohjolassa, osaan kuvitella talon jossa asuisin, minulla olisi myös pari tai useampi siperialainen ja kunnolliset välineet valjakkourheiluun. Paukkupakkasilla vetotreeneistä sisälle takkatulen ääreen lämmittelemään, kuumaa kaakaota siemaillessa, koirat lämmittäisivät varpaita. Siinä rentoutua ja ihan vain olla, ikkunasta ihastella maisemia, sellaisia joista pidän, kovasti. Saisin ehkä nauttia kunnollisista talvista, ehkä en.

Pitkät välimatkat ei haittaisi, viihtyisin hyvin myös niin ettei naapureita olisi lähellä. Saisi olla ja kuunnella luonnon ääntä ja hiljaisuutta, osittain tämänkin vuoksi tykkään asua tällä hetkellä täällä missä nyt asun, ulos kun menee, ei kuule muuta kuin luonnon omaa ääntelyä. Ja jos leikittelen ajatuksilla lisää, rakastaisin varmaankin työskennellä husky safarilla. Tuolla olisin varmaan entistäkin onnellisempi. Kai.

Matkustamme ensi vuonna Islantiin ja jo nyt voin jo kuvitella miten tulen rakastumaan paikkaan, luonnon ollessa niin äärimmäisen kaunis, mutta karu. Varmaan haluaisin jäädä sinne, hakea koirat ja tavarat ja sitten vain asettua. Jos realisteja ollaan, kielimuuri tulisi ongelmaksi, en puhu edes sujuvasti englantia. Tuolla näkisin itselleni söpön, ihanan talon ja muutaman islanninhevosen koirien lisäksi.

Toisinaan on ihanaa haaveilla ja leikkiä ajatuksilla. Joskus olisi hienoa jos mahdollisuudet antaisi periksi, repäistä ja muuttaa, vaikkapa tuonne Lappiin. Vaikka epäilenkin suuresti, mutta jos sitten seuraavassa elämässä...

2 kommenttia:

  1. Minullakin on suuri haave muuttaa lappiin, mutta tuo miespuolinen ei ole yhtään samaa mieltä sen asian suhteen :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama meillä.. Ukko ei varmaan ikinä halua sinne muuttaa. :D

      Poista

Kiitos kommentista! ♥