lauantai 31. joulukuuta 2016

Se on tässä

Pitkästä aikaa istahdan ajan kanssa blogin ääreen ja avaan teksti sivun. Joulun jälkeen ei ole oikeastaan tehnyt edes mieli istua tähän ja alkaa kirjoittamaan tekstiä. Vieläkään en oikein tiedä saanko mitään järkevää aikaiseksi, mutta toisaalta haluan jo päivittää blogia, kertoa hieman kuulumisia ja lisätä kuvia joita on nyt tullut otettua rutkasti. Lumesta emme ole saaneet nauttia, emmekä liiemmin pakkasistakaan, säätiedoitus onneksi lupailee vihdoin ilmojen viilentymistä ja lunta. Pari päivää sitten otetuista kuvista ei tiedä onko ne otettu kesällä vai talvella. Jouluna vitsailin, että oli juhannus tai joulu, sää on sama. En ala jaarittelemaan menneestä vuodesta, teen siitä ihan oman postauksensa jossa keskitytään asiaan syvällisemmin.

Olemme treenailusta pitänyt hieman lomaa, mutta tänään treenasin nopeasti junnut ennen paukuttelun alkamista jotteivat hyppisi illalla seinille. Yritetään keksiä sisälle hieman aktivointia jos meno alkaa käymään liian hurjaksi. Tara on edennyt ihan kivasti ja oikeastaan vasta videolta katsottuna seuruukin näytti paremmalta miltä se tuntui siinä hetkessä. Onhan siinä vielä viilattavaa, mutta koira on vielä kovin nuori ja innokas. Takapää treeneistä on selvästi ollut hyötyä sillä mielestäni se käyttää pyllyä hyvin. Paikallaoloihinkin olen ottanut häiriöksi leluja, ensimmäiset treenikerrat oli pikku mustalle vaikeita, mutta alkaa malttamaan. Loppu vuosi on tullut treenattua törkeän vähän, mutta lähdetään uuteen vuoteen uudella tarmolla.


Olen odotellut Taran juoksuja, toisaalta sen käytös on muuttunut hieman koettelevaksi tietyissä tilanteissa, mutta se voi mennä iänkin piikkiin. Yksi minkä olen pistänyt merkille on se, että Rocky on alkanut lussuttamaan Taran pissoja. Saa nähä joko viimein tekee juoksua vai vieläkö antaa odottaa. Hurjaa ajatella, että kohta on jo vuoden ja pian saa alkaa miettimään luustokuvia. Parin vuoden ikään tuskin maltan odotan, joten haetaan SP lausunto sitten myöhemmin. Kiva koira joka tekee mahottoman aktiivisesti hommia. Odotan, että päästään ottamaan puruja ihan säännöllisesti, nyt on jäänyt paljon treenikertoja välistä, osin päivän ja kellon ajan vaihtumisen vuoksi näin talveksi. Kohta jää varmaan treenit kokonaan tauolle. Tarkoituksena olisi sitten viimeistään keväällä ottaa purut säännöllisesti treeneihin mukaan.

Poikien elo sujuu erillään hyvin, ulkoiltu ollaan yhdessä, Rockylla koppa päässä ja näin on sujunut ok, Häjy ei vastaa Rocky provosointeihin vaan touhottaa Taran kanssa. Onneksi pärjätään näin ja lenkeillä pystytään käymään koko lauman kanssa samaan aikaan, helpottaa kummasti päivinä jolloin on kiire tai silloin, kun painelee vaikka metsälle koirien kanssa, ei tarvitse jättää yhtä kotiin ja metsälenkin jälkeen lähteä vielä yhden kanssa ulos.

Häjy on nyt syönyt kuukauden päivät Neun ruokaa ja hiiva on tällä hetkellä selätettynä, ei järsi tassuja ja korvatkin on ok. Kaksi muuta raakailee nyt, Tara on siirtynyt ihan vasta hetki sitten täysin raa'alle, aikaisemmin en ole uskaltanut, mutta ruokinta 50/50 tyylistä alkoi pikku hiljaa olemaan entistä lihapainottaisempaa, sumppu ja katiska on ollut hyviä joista on saanut virkistettyä muistia. Kaikki lisät lappaan noiden kuppiin, Häjyllekkin.

Tiivistettynä meillä menee kivasti, vaikkei ollakkaan hirveästi nyt treenattu, ollaan ulkoiltu senkin edestä. Torstaina saivat kunnon mäkitreenin, kun painelin niiden kanssa rannalle ja saivat juosta hiekkaisia mäkiä ylös ja alas, oli mukavan väsyneitä koiria sen jälkeen. Eilen käytiin sitten heittämässä tunnin palauttava lenkki metsässä, meinasin eksyäkin, mutta tutulle polulle löydettiin. Näihin kuviin ja tunnelmii, ihanaa uutta vuotta kaikille!

Muistakaa pitää myös koirat nyt kiinni, sellaisissa välineissä mistä ei pääse karkuun jos pelästyy! Koiria ei myöskään tarvitse ottaa katsomaan raketteja!

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja Tara vaikuttaa ihanan aktiiviselta kaverilta! Tuohon videoon sanoisin että mikäli aikomuksena on vielä imuuttamalla seuruuttaa niin laske hiukan kättäsi, silloin koiralle ei tule tarvetta pompottaa :) Hyvää uuttavuotta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥