tiistai 25. huhtikuuta 2017

Taran TOKOkoe 23.4


Osa on ehkä osannut päätellä postauksista jotain, osa ei. Hirveästi en jutusta kellekkään huudellut. Käytiin tosiaan sunnuntaina Taran kanssa aloittamassa yhteinen koeura. Minuu jännitti aivan järkyttävästi, ramppasin koko aamun vessassa ennen lähtöä koepaikalle, vatsasa lensi perhosia ja oli kovin levoton olo.

Paikan päälle saavuttua jännitys hieman laantui, mutta alkoi ja paheni kehään astuttaessa yksilöliikkeisiin. Muutaman kerran vedin syvään henkeä, puhalsin ulos ja mietin kuolevani siihen paikkaan. En tajua miten jännitti noin paljon, ei Häjyn kanssa eka koe näin paha ollut. Vaikka kovin tehokkaasti yritin suorituksemme pilata, koira pystyi toimimaan aika kivasti siitäkin huolimatta millaisessa lamaantuneessa, tänirä, vapina jännityksessä olin. Pieniä virheitä koira teki, sellaisia joita ei koskaan ole treeneissä tehnyt, mutta selittynee täysin minun jännittämisellä.

Paikalla makuussa piste lähti, kun ei meinannut nousta makuulta sivulle, ehkä siis liian vähän tehty näitä, kun olen todella paljon palkannut alas ennakoimisen estämiseksi. Seuraamisessa heti alku metreillä koira ennakkoi liikkeestä maahan menon ja jäi jälkeen, pysähdyksissä, ainakin toisessa jäi sivulle seisomaan, siitä piste menetykset. Hypyssä ja luoksetulossa ei tullutkaan eteen vaan teki pieni kierroksen ja kaarsi selän takaa sivulle. Hypyssä vielä meinasi käydä kehäsihteerin pöydän vieressä nuuhkaisemassa. Kaukoista lähti pisteitä, kun koiran keskittyminen herpaantui istu- maahan vaihdossa ja jouduin antamaan kaksois käskyn.
Kaikin puolin siis tyytyväinen koiran tekemiseen, ottaen myös koiran ikä huomioon, itseeni en niinkään, kun annoin jännitykselle vallan. Tuomarikin sanoi suorituksemme jälkeen, että on se hieno koira ja teknisestikin tosi osaava.  Jos seuraavassa kokeessa olisin minäkin rennompi. Joka tapauksessa ihan kelpo aloitus koeuralle. Vielä en tiedä kerätäänkö koulari alokkaasta vai mitä tehdään.

6 kommenttia:

Kiitos kommentista! ♥