sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Rauma Show 28.5

Tänään piipahdettiin Rauman näyttelyssä, ihan hirveästi itseäni ei koko touhu napannut, mutta kun oli ilmoitettu niin piti sitä mennä. Paikalla oltiin hyvissä ajoin ja ennen sakuja kehässä oli mm. partacollieita. Mitään ihmeellistä tulosta en lähtenyt tämänkään koiran kanssa hakemaan, tuo on niin kevyt rakenteinen ja muutenkin ihan erillainen verrattuna vaikkapa juuri niihin näyttelylinjaisiin koiriin. Eron huomasi hyvin seuratessa niitä muita koiria ja kun Tara oli vieritysten "kilpakumppaninsa" kanssa.

Ilma oli kiva, alkuun oli luvannut hetkeksi pientä sadetta, mutta aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Saksanpaimenkoira oli ilmoitettu 11kpl. Tara ei selvästikkään ollut sellainen josta tuomari pitää ja arvostelun luettuani, ihmettelen, että antoi ylipäätään sen EH:n. Hirveesti ei hyvää koirasta löytänyt ja olihan tuo aivan eri tyyppinen kuin yksikään muu saksanpaimen tuolla.

"Erittäin hienostunut. Puuttuu rotutyyppi. Kapea edestä. Hyvä luusto. Tasainen kulmaus edestä. Korrekti takapää. Liikkeessä tulossa ja menossa. Puutteellinen pää ja liike. "
JUN-EH JUK2 Tuomari: Heather Langfeld
Kuten arvostelusta huomaa, tuomari juuri koirasta tykännyt. Ihan hirveästi hän ei koirasta hyvää löytänyt. Minulle riittää silti tuo tulos ja ennen kaikkea se miten hienosti ja fiksusti tuo käyttäytyy. Se osaa ottaa niin lunkisti, eikä se pärise toisille. Hyvin samanlainen kuin Häjy tälläisissä tilanteissa, voi niin huoletta mennä, ilman jatkuvaa vahtimista.

Rakenteeltaan tuo on tosi mielyttävä, omasta mielestäni ja juuri passeli ja näppärä käyttökoirana. ;) Kai me viellä kerran tai pari piipahdetaan jossain lähipitäjän näyttelyssä ja sitten saa meidän osalta olla. Ellei joskus käydä erkkarissa ja rohkeuskokeessa.

Mikään näyttelyihminen en todellakaan ole vaikka Rockyn kanssa aikoinaan kierettiin aika paljon. Ihan mukavaa ajanvietettä, mutta ei sellainen harrastus jota jaksaisi ja kiinnostaisi juosta viikonlopusta toiseen. Pakko myös myöntää, että ihan hiukan harmittaa etten ilmoittanut kumpaakaan junnua tämän viikonlopun toko sm- kisoihin... Jos rotumestiksiin sitten.


2 kommenttia:

  1. Näin tossa alkuvuodesta Taran sisaruksiakin Lahessa näyttelyssä ja on nää kaikki vaan niin nättejä koiria. Varsinkin tässä tuo vika kuva on tosi hieno :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥