lauantai 29. heinäkuuta 2017

Hommat etenee

Torstai iltavuoron jälkeen ryntäsin raivolla jälkitreeneihin, mies oli tuonut koiran mulle töihin ja koutsimme kävi hakemassa ruuat ja talloi meille jäljen valmiiksil. Oli loivia kulmia ja esineitäkin neljä. Koiralle ensimmäinen kerta, kun ajaa vieraan tekemää jälkeä ja hyvinhän se sujui! Esineillä oli hieman hukassa, mutta oli ilmeisesti outo juttu, kun ei ollutkaan tutut hajut, mutta lopua kohti parani oikein kivasti. Esineillä koiraa joutui myös rauhoittelemaan ja palkkailtiin rauhasta, sillä koira kävi aivan kieroksilla ja ajatuksena sillä oli vain päästä eteenpäin. Ainakin sillä on motivaatiota jäljen suhteen! Paljon oli myös tyhjiä sillä linnut oli jälleen käynyt varkaissa ja vienyt ruokaa jäljeltä.

Kotitehtäväksi saatiin tehdä pitkä suora ilman ruokaa jossa esineitä tiheesti ja niiltä palkka. Saadaan motivaatiota ja ajatusta lisää esineisiin. Vaikka jälki on lajina siitä kiva, että sitä voi helposti harrastaa yksinkin, on hyvä kouluttaja myös kullan arvoinen, se mahdollistaa oppimaan ja etenemään oikein.
Treenaamisen ohella ollaan ulkoiltu paljon ja kuljettu metsässä sekä kodin viereiselle joelle uimaan. Junnuille samalla kuntoa ja lämmön kestävyyttä lisää, treenejäkin ajatellen. Rockyn kanssa olen paljon varovaisempi lämpimillä ilmoilla sillä se on aikoinaan saanut lievän lämpöhalvauksen. Rocky on myös kesäturkissa, ihan vaan syystä, että sille pamahti pieniä hotspotteja sinne tänne heti uimisen jälkeen, kun tuo ei meinaa kuivuta millään vaikka mitä tekisi, joten hyvinvoinnin kannalta näin tämän järkeväksi. Eipä vaivaa hotspotit enään...

Vietän nyt kolmen päivän vapaita ja miehelläkin loppui loma, otin siis koirat ja lapsen autoon ja hurautettiin jälleen metsälle pitämään hauskaa. Samalla saa lapsi tutkia luontoa ja toivottavasti oppii viihtymään ja liikkumaan luonnossa.
Olen pyytänyt tokon rotumestis viikonlopun vapaaksi ja maanantaina selviää onnistuiko pyyntö vai ei, tiedän sitten ilmoitanko Taran sinne vai en. Toivotaan todella, että saan sen viikonlopun töistä vapaaksi niin päästäisiin osallistumaan! Alkaa jo kaipailemaan koekentille, joten tokokokeita täytyisi muutenkin hieman tutkailla. Fh- kokeeseen toivottavasti lähitulevaisuudessa päästäisiin starttaamaan. Ihanaa, kun on koira jonka kanssa kaikki, tai ainakin lähes kaikki on mahdollista.

Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! ♥