keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kauniisti remmissä


Meillä ei koirat koskaan ole vetänyt hihnassa kanssani niin, että käsi meinaisi irrota mukaan. Pieni paine on hihnassa ollut ja en ole jaksanut siihen liiemmin puuttua, oikeastaan en koskaan ole vaatinut koiriltani vierellä kävelyä paitsi ohitus tilanteissa. En varsinaisesti taas tiedä mistä ajatukseni kumpusi, mutta halusin lähteä hakemaan kauniimpaa hihnassa käyttäytymistä, pikkuisen googlettin sillä pysähtely on aina ollut plus miinus nolla, enkä tiedä onko koirat siinä edes ymmärtäneet mitä niiltä oikein halutaan. Ja taas viime aikoina on muutenkin remmilenkeilty todella vähän joten ilmankos se käyttäytyminen taitaa välillä vähän unohtua.

Törmäsin internetin ihmeellisessä maailmassa peruuttamisen, kun hihna kiristyy ja ajattelin etten häviä mitään jos koitan. Tänään iltalenkillä pääsin toteuttamaan käytännössä ja myönnettävä on, että olin hieman skeptinen. Se vaati matkallisesti n, 750metriä ja jokusen peruuttelun jonka jälkeen kaikki kolme käveli hihnassa hyvin kauniisti. Jopa Häjy, jolla on ihan aina ollut se pieni paine hihnassa, koira jonka uskoin olevan just niin blondi ettei se voi ikinä oppia mitään tälläistä.

Rocky yllätti vielä paluu matkalla ohittaessamme naapurin aidalle räköttämään tullutta collieta, sillä tuo saa aina kauheet siepit siitä, pääasiassa aina menty ohi turpa kiinni, mutta kiihtynyt hirveästi. Jokaiselle tuli vähän kiire, kun kuulivat koiran olevan pihalla, itse pidin pään kylmänä ja hihnojen kiristyessä peruutin, vaati kaks-kolme toistoa jonka jälkeen rauhoittuvat ja vauhti hidastui, jopa Rocky käveli suhteellisen rennosti, hihna löysällä, katsomattakaan ohitettavaa koiraa päin.

Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan, kun hihna kiristyy --> peruuta --> hihna löystyy --> jatka taas matkaa eteenpäin --> toista. Ei se sen vaikeampaa ollut ja koirat sai huomattavasti nopeammin jutun juuresta kiinni kuin yhdestäkään aikaisemmasta kokeilusta ja lenkki oli täysi nautinto! Hihnan kiristyessä tokaisin vain höpö höpö ja peruutin sekä kehuin jo siinä vaiheessa, kun lähtivät seuraamaan minua peruuttaessa ja taas kun jatkettiin matkaa eteenpäin hihnat löysällä. Muistaa kehua aina sillöin tällöin tai antaa vaikka namia, mutta meillä se on ihan extraa sillä palkkautuvat hirvittävän hyvin minun kehuista.


Me jatkamme näillä eväillä eteenpäin ja toivon, että tästä saa joku muukin mahdollisesti apua tai vinkkejä. Pikku hiljaa alamme suuntaamaan katseita kohti tulevaa reissua, joten blogi varmaan hiljenee hetkeksi. Onko teillä lomasuunnitelmia?

2 kommenttia:

  1. Tota peruuttamista vois kokeilla hihnalenkeillä! :) Melko nätisti nuo osaa kävellä, pieni paine on hihnassa ja varsinkin alussa yrittävät enemmän vetää.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa. :)
    Meillä myös on alku lenkki on aina vähän kiireistä, varsinkin työpäivieni jälkeen, kun lähetään meinaa alkuun vähän vetää, kun energiaa on paljon. Muutenhan nuokaan ei varsinaisesti vedä vaan on pieni paine joka on ollut ihan ok, mutta jos koittais saada senkin pois. 😊

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥