lauantai 30. syyskuuta 2017

Pölyttymään

Istahdan alas sohvan nurkkaan, läppäri sylissä ja avaan blogin, paljon olisi kerrottavaa, mutta kirjoitus ei luista. Lukulista huutaa tyhjyyttä, poistellut paljon blogeja joita ei tule seurattua enään ja moni joita seurannut aktiivisesti lopettanut tai tauolla. Olen myös itse pyöritellyt paljon viime aikoina, että onko tämäkin blogi tulossa tiensä päähän? Näyttää muutenkin siltä, että blogit kuolee hiljalleen, yksi toisen perään. Itselläkin alkaa olemaan suoraan sanottuna takki aika tyhjä, eikä kirjoittaminen ja bloggaaminen ole enään niin kivaa ja vapauttavaa mitä aiemmin.

Olen monesti miettinyt, että tästä ja tuosta pitäisi kirjoittaa, mutta ei saa aikaiseksi. Osa syynä on varmasti myös kävijämäärien laskeminen, eikä lukijoiden kanssa kommunikointi ole enään samanlaista ja yhtä aktiivista. Valehtelisin jos väittäisin kirjoittavani vain itselleni ja itseäni varten.

Huomaan myös itse ettei tämä ole enään niin monipuolinen mitä ennen, postaukset on rajoittuneet aika pitkälti treeneistä kertomiseen, kun ennen oli paljon muutakin. Muutamia kertoja on tehnyt mieli heittää blogi suljetuksi ja jättää se pölyttämään, ajatuksella palataan jos palataan. Kuitenkin tähän on tavallaan kiintynyt, paljon muistoja joita on mukava käydä muistelemassa aika ajoin, vaikka suuresta osasto vanhemmista postauksista kuvat ovat hävinneet.

Myönnettävä se on, että tällä hetkellä tämä tökkii, mutta yrittänyt pitää blogia elossa ja seurata vieressä miten moni hyvä blogi sulkee ovensa. Onko tämä jo niin "vanhanaikaista"? Onko kaikki nykyään youtubessa tai muualla somessa..?

En taida kuitenkaan olla valmis vielä ainakaan jättämään tätä pölyttämään unohlaan. Yritän löytää samaa intoa uudelleen ja panostaa jälleen blogiin. Joten blogi päivittyy vielä jatkossakin jonkinlaisella tahdilla, mutta samalla väkisinkin miettii sanontaa aikansa kutakin, ja että onko tämän aika tulossa?

Joten en pahoittele tällä kertaa hiljaista ja epäsäännöllistä päivitystahtia. Lähinnä kiitän, että jaksatte yhä pysyä mukana ja, että uusiakin on liittynyt mukaan.

13 kommenttia:

 1. Mulla on tosi paljon samoja fiiliksiä. Tuntuu, että koirabloggaaminen on out ja lifestylebloggaus in. Tosi moni blogi jota mäkin seuraan on lopettanut/hiljentynyt. Ei ole enää oikein niitä ison lukijakunnan blogeja, joiden postausta odottaa kuin kuuta nousevaa ja ilahtuu, kun postaus on tullut.

  Luultavasti muu some on mennyt edelle. Faceen voi kuka tahansa luoja sivun tai instagrammiin, jonka päivittäminen vie 5-15min kuvan muokkauksineen. Ei tarvi pahoitella kännykkäkuvia, kun face pilaa kuitenkin laadun jne. Tässä kiire kaikkialle yhteiskunnassa bloggaaminen vaan vie liikaa aikaa. Harmi. Itse edelleen rakastan lukea blogeja, sekä kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Faceen ja instaan on niin helppo lätkästä kuva ja muutamalla sanalla kertoa miten menee. Samaa katsonut, että koirablogit kuolee, mutta lifestylet pysyy pystyssä, mutta sielläkin on mm. Kommentointi pienentynyt paljon, ihan niillä tuhansien lukijoiden blogeissakin.

   Harmi, itse tykkäisin myös lukea blogeja, siinä missä ennen pääsi lähes päivittäin lukemaan uusia postauksia, enään vain kerran viikossa jos hyvin käy. Lukulistalla on varmaan kaksi blogia jotka päivittyy edelleen aktiivisesti, mutta niistäkään kumpikaan ei ole koirablogeja...

   Uutta luettavaa koittanut itsekin etsiä, mutta ihan hirveesti sitten noita jotka keskittyy agilityyn ja se ei taas kiinnostoa itseäni juuri tippaakaan. Harmi, toivottavasti tämä blogi genre nousee vielä henkiin.

   Poista
 2. Täällä ainekin seurataan vielä, vaikka harvoin tulee kommentoitua. Niitä yhtiä ainoita jota tulee seurattua! 😊Jatka ihmeessä teitä on ilo seurata! Tuotat sisältöä jota harvakseltaan enää löytää!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla! 😊 Yritän löytää samaa intoa ja ilo kirjoittamiseen mitä on ollut aiemminkin. Vaikka nyt vähän tökkiikin.

   Poista
 3. Täälläkin seurataan edelleen, vaikka tosi huono olenkin kommentoimaan postauksia! Ei sillä niin väliä, vaikka postauksia tulisikin vain harvakseltaan. Mieluummin kirjoittaa silloin kun itsestä tuntuu ja siitä nauttii eikä yritä väkipakolla tuottaa sisältöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! Vaikka on miettinyt lopettamista/taukoa, jotenkin ei vaan tunnu ”oikeelta”. Jatkakaamme siis ainakin vielä jonkinlaisella tahdilla päivittelyä. 😊

   Poista
 4. Meidän blogi on taukoillut ikuisuuden, kun ei tule enää treenattua eikä kisattua. Meidän arki koostuu hengailusta ja lenkkeilystä.

  VastaaPoista
 5. Älä stressaa, omaan tahtiin vaan 😊

  VastaaPoista
 6. Luulen, että älypuhelinten yleistyminen joitakin vuosia sitten oli isossa roolisaa. Ihmisillä ei ole enää edes läppäreitä ja kaikkihan sen tietää, että puhelimella yhtään pidemmän tekstin kirjoittaminen on kammottavaa. Siksikin se facebook on niin helppo, kuva ja muutama sana riittää ja toisten ei tartte kommentoida, voi vain tykätä.

  Musta on niin kivaa kirjoittaa että jatkan siksi. Usein kyllä oon kanssa miettinyt, eikö olisi sama kirjoittaa suljettua blogia vain itselleen, kun ei julkiseen kovin paljoa kommentoida kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! En ole ajatellutkaan asiaa tuolta kantilta. Ei kyllä itsekään tule koneella oltua kuin omien ja asiakkaiden kuvia käsiteltäessä, eli ns. töiden merkissä sekä sitten, kun blogia kirjoittaa.

   Puhelimell itsekin nykyään lähes kaiken teen, jopa maksan laskut.

   Ite olen yrittänyt myös nyt aktivoitua kommentoimisen suhteen, jos olisi vain blogeja jotka päivittyy vielä. Kyllä se lukijan kanssa kommunikointi motivoi paljon. Ymmärrän, että puhelimella on veemäistä kirjottaa.

   Poista
 7. Itse olen samaa huomaillut, että suomenkieliset blogit koko ajan vähenevät tai epäaktivoituvat - onhan se huomattavan paljon helpompaa ylläpitää esim. Instagram-tunnusta tai facesivua, kun sen voi päivittää melkein, missä vain. Englanninkieliset koirablogit untuvat taas sitten yleistyvän, tosin niissä painotus on enemmänkin erikoispostauksissa kuin arkilöpinöistä ja treenijutuista. Sinänsä harmi, että moni koirablogi on lopettanut, koska kovin mielelläni niitä olen aina seuraillut, vaikka kommentoinnin osalta pitäisi taas aktivoitua.

  Oma blogi on ollut vähän kuollut tänä vuonna, mutta se on lähinnä liittyi Jetin sairasteluihin ja nyt pentukiireisiin. Siirryin bloggerista wordpressiin, mikä oli motivoivampaa, koska sitä on jotenkin kivempi käyttää. Jospa sitä tulisi aktiivisemmaksi, kun pentu ei koko ajan enää juoksuta pihalla. :'D

  Mutta joo, mä roikun edelleen lukijana mukana, tykkääm tämän blogin postauksista paljon, sillä ne ovat selkeästi kirjoitettuja ja niissä on laadukkaita kuvia. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥