Häjy

BH, TK1 KIEFERSTEINPILZ BERNARD  

 Koiran tuoma suuri ilo on siinä,
 että ihminen saa olla hölmö sen seurassa,
 eikä se toru vaan hassuttelee itsekin
-Samuel Butler-» Rotu&sukupuoli: sekalinjainen saksanpaimenkoira, uros kastroitu
» Syntymäaika: 17.10.2013
» Väri: harmaa ruskein merkein
» Terveys: D/D 0/0 LTV1 mahdollisesti ristiluun osteokondroosimuutos
» Näyttelyt: EH
» Koko: säkä n. 60cm paino 29kg
» Luonnetesti: 140 +++

i. Fazer V. Haus Kalia B/B 0/0 
e. Haukkumäen Diiva, B/B 0/0

Häjy muutti meille ilman, että oltiin varsinaisesti edes suunniteltu kolmannen koiran hankkimista. Kuitenkin tiedostettiin se tosiasia, että Misun kanssa yhteinen taival alkaa käymään vähiin, halusin ajatella myös Rockya joka on tottunut aina asumaan toisen koiran kanssa. Halusin, että Rockylla on kaveri myös sitten, kun sen koko elämänaikainen kaveri poistuu viereltä. Kun pentua tästä pentueesta tarjotiin, en ihan hirveästi miettinyt, tietysti miehen kanssa asiasta keskusteltiin ja käytiin pentuja katsomassa. Itse mietin alkuun narttua, koska pelkäsin Rockyn suhtautumista toiseen urokseen pennun kasvaessa, mutta mies löi stopin sille ajatukselle. Lopuksi pähkäiltiin kahden uroksen väliltä, minä tykästyin Häjyyn, mies toiseen, mutta kasvattajien sanojen mukaan Häjyssä on enemmän moottoria. Parin viikon päästä siitä meille muutti 5kk ikäinen Häjy. Kolmen koiran lauma meillä ehti olemaan n. 3kk ajan, kunnes oli Misun aika päästä kivuistaan.

Ikävä kyllä luustoltaan koira ei ollutkaan sitä mitä halusin ja toivon. Alle pari vuotaana todettu nivelrikko D lonkkien päälle veti maton jalkojen alta. Harrastetaan kuitenkin sen mitä koira kestää ja annetaan elää koiran elämää niin kauan kun se siihen pystyy.

Häjy on osoittautunut ihan kelvolliseksi harrastuskoiraksi, joskaan sen kanssa ei ole ollut helppoa. Sillä on huono itsetunto ja on hirvittävän epävarma. Omaan käteen on alkanut sopimaan, kun on alkanut oppimaan tuon koiran ajatus maailmaa, ei se ole kuitenkaan se unelmien harrastuskoira.  Häjy tallaa Misun jättämiä jälkiä, luoden kuitenkin omansa ja varastamalla sydämmiä kuten edeltäjänsäkin. 

Tavoitteet

Vuonna 2017 olisi tavoitteena saada tokosta avo1 ja jatkaa voittajaluokan pariin, isolla ehkä käydä ensimmäisessä voittajaluokan kokeessa.

Harrastukset

Häjyn kanssa harrastetaan tavoitteellisesti TOKOa sekä jälkeä. Tokosta olisi hienoa joskus tuosta saada tottelevaisuusvalio, sen aika toivottavasti myös joskus koittaa. Tokossa kisaura alkoi huhtikuussa 2015 ja ihan lupaavasti, napattiin ALO1 ja kolmas sijoitus. Häjyn suuri miellyttämishalu tekee sen kanssa harrastamisesta helppoa ja mukavaa, joskin sen herkkyys luo ohjaajalle välillä haasteita, sitä ei saa paineistaa liikaa. Rodulle ominaiseen tapaan koira on todella nopea oppimaan ja siltä löytyy saalisviettiä sopivasti. Erityisen hyväksi koen Häjyn palkkautumisen laumavietillä, tästä on hirmu paljon hyötyä mm. kokeissa.

Luonne

Ahne, ahne ja vielä kerran ahne. Ohjaajaa kohtaan kuuliainen ja todella helppo kouluttaa. Erittäin herkkä ohjaajalle. Rauhoittuu ja on rennosti, mutta syttyy helposti työntekoon. Liikkuu hyvin ja varmasti eri paikoissa ja alustoilla. Häjyssä suuri plussa on se, että se tulee aivan kaikkien kanssa toimeen, se on alistuva, ei päällepäsmäri, Tämä tekee sen kanssa olemisesta helpon, ei tarvitse miettiä voiko sitä ottaa mukaan jonnekkin jossa on muita koiria, tämä tulee kyllä toimeen.
Koiran vähän kasvaessa on ilmennyt pieniä puutteita hermorakenteessa ja epävarmuutta. Häjy ei ole luonteeltaan eikä ulkonäöltään avain tyypillinen saatika ihanteellinen rotunsa edustaja.